Jej dostupnosť by mala byť aj v USA, no nie pre každého.

TikTok Notes je aplikácia určená na vytváranie fotografií. Kým hlavný TikTok je na videá, Notes bude na fotky. Taký Instagram rozpolený na dve časti. Informácie o novej aplikácii priniesol server Android Authority, ktorý uvádza, že ani v USA nie je plošne dostupná. Prakticky sa na dostupnosť čaká a postupné spúšťanie je vidieť v Kanade.

Je vydaná pre Android a iOS, očividne však ide o pomalé zavádzanie aplikácie. Vidíme to pri iných službách, kedy nie všetky funkcie dostanú všetci naraz. Platí to nie len v rámci sveta ale aj regióne. Zrejme tu funguje rozhodovací algoritmus tak, aby sa k aplikácii dostalo čo najviac relevantných používateľov. Záujemcovia o službu sa môžu prihlásiť cez svoj účet v aplikácii.

Na rozdiel od Instagramu bude aplikácia obsahovať mriežku príspevkov, ktoré umožní vidieť viacero príspevkov naraz a následného zobraziť na celej obrazovke s možnosťou čítania ďalších informácií alebo zanechania komentára. Okrem rozdielov sú tu aj podobnosti. Na čo vymýšľať koleso, keď sa dá inšpirovať niečím čo už používatelia poznajú. Napríklad karuselového fotografie, chronologické alebo algoritmom zobrazované kanály, kontroly komentárov atď.

tiktok notes iosZdroj: TikTok

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.