Platforma TikTok pripravuje program, v ktorom budete môcť získať peniaze za pozeranie videí, podvodníci na seba však nenechali čakať.

Sociálna sieť TikTok je známa svojimi krátkymi videami, ktoré bežia za sebou v páse. Návštevníci tejto platformy tak dokážu sledovaním videí stráviť celé hodiny, keďže obsah je rôznorodý. Od zábavných videí, cez rôzne návody pre domácich kutilov až po recepty a iné príspevky. Čo ak by však bolo možné si sledovaním týchto videí zarobiť? Dlho rozoberaná téma teraz naberá na reálnych rozmeroch.

Ako sa najnovšie dozvedáme, TikTok údajne plánuje predstaviť novú aplikáciu, ktorá by najskôr začala pôsobiť v krajinách ako je Francúzsko či Španielsko. V rámci tejto aplikácie by návštevníci získali finančnú odmenu napríklad za sledovanie videí, pozývanie priateľov a vykonávanie ďalších akcií. Odmeny by boli v podobe darčekových kariet alebo kreditov, ktoré by mohli venovať svojim obľúbeným tvorcom. Ako to už však bežne býva, podvodníci sa tejto novinky chytili veľmi rýchlo.

TikTok má za cieľ prilákať nových návštevníkov

Ako vyplýva z najnovších štatistík, počet návštevníkov platformy TikTok v Európskej únii nad 18 rokov mierne stagnuje. Nových návštevníkov vo vekovej kategórii mimo teenagerov nie je veľa, na čo platforma reaguje. Vyvíja tak novú aplikáciu, ktorá sa interne zatiaľ nazýva ako Coin App, známa je však aj pod názvom TikTok Lite. V rámci tejto aplikácie by ste mohli zbierať odmeny, ktoré by ste potom premenili práve na darčekové karty alebo kredity v aplikácii.

Nová aplikácia by mala pracovať rovnako ako známa platforma, no tvorcovia zo spoločnosti ByteDance dúfajú, že priláka väčšie množstvo návštevníkov nad 18 rokov. Známe sú už aj časové rámce, kedy by aplikácia mala prísť na verejnosť. Pre krajinu ako je Nemecko sa rozpráva o druhom kvartáli 2024, ďalšie krajiny EÚ však zatiaľ nie sú oznámené.

Na čo by ste si však mali dať pozor, sú podvodníci. Tí na seba nenechali dlho čakať a začali rozposielať ľuďom SMS správy s ponukou práce. V SMS správe sa môže nachádzať ponuka na zárobok cez internet, pričom v nej nájdete aj odkaz na WhatsApp. Na takúto správu by ste nemali žiadnym spôsobom reagovať aj napriek tomu, že si ju môžete podvedome spojiť s novinkou, ktorú TikTok pripravuje.

TikTok podvodZdroj: TOUCHIT
TikTok podvod

Správa pritom pôsobí dôveryhodne, môže byť napísaná v slovenčine a nemusí žiadnym spôsobom vyzerať ako podvod. Odoslaná je ale zo zahraničného čísla, ktoré v našom prípade malo predvoľbu krajiny Etiópie. Ak náhodou príde takáto správa aj vám, nereagujte na ňu. TikTok vám totiž v žiadnom prípade nebude posielať ponuky práce prostredníctvom SMS správy.

Zdroj: androidauthority.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.