Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tím ABT CUPRA sa tento víkend podrobí ďalšej skúške ohňom v šampionáte Formula E. Už pricestoval do Saudskej Arábie, kde sa na okruhu v historickom centre mesta Diriyah uskutočnia 2 a 3 preteky majstrovstiev sveta elektrických monopostov 2023 ABB FIA Formula E World Championship.

Tím podporí ako druhý pilot Kelvin van der Linde, kým si Robin Frijns vylieči zlomeninu ruky, ktorú utrpel pri kolízii v úvodných pretekoch sezóny v Mexico City. Prvým pilotom tímu bude naďalej Nico Müller. Monopost tímu ABT CUPRA novej – v poradí tretej – generácie je najrýchlejší, najľahší a najefektívnejší jednosedadlový elektrický pretekársky automobil v histórii, ktorý svoju vysokú výkonnosť a udržateľnosť preukázal už v prvých pretekoch.

Tím ABT CUPRA sa pripravuje na preteky šampionátu Formula E v Saudskej ArábiiZdroj: CUPRA
Tím ABT CUPRA

Okruh v Diriyah, dlhý 2,495 km, má 21 zákrut a vinie sa okolo historických hradieb mesta, ktoré je zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO. Okruh je náročný pre pilotov od samého začiatku, jeho prvý technický úsek od 6. zákruty sa kľukatí ako bobová dráha so sériou rýchlych zákrut za sebou.

Trať je skutočným testom energetického manažmentu a stratégie, pretože kolo uzatvára dlhá rovinka. Preteky sa konajú v noci, takže okruh je osvetlený LED diódami. Očakáva sa, že pri tesných súbojoch pilotov budú lietať iskry.

Tím ABT CUPRA sa bude sa bude v druhom týždni pretekov usilovať dosiahnuť dobrý výsledok, keďže obidvaja piloti sa budú snažiť získať svoje prvé body v sezóne.

Tím ABT CUPRA sa pripravuje na preteky šampionátu Formula E v Saudskej ArábiiZdroj: CUPRA
Tím ABT CUPRA

Víkendový program sa začína voľným tréningom už vo štvrtok 26. januára, predtým ako sa v piatok 27. januára o 20:00 hod. miestneho času odštartujú prvé preteky. Nasledujúci večer sa uskutočnia 3. preteky šampionátu, ktoré tiež štartujú o 20:00 hod. miestneho času.

Nico Müller povedal. „Aj keď sme v Mexiku nezískali body, tréningy aj preteky boli dôležité pre celý náš tím. V Diriyah sme našli niekoľko dobrých prístupov, na ktorých chceme stavať. Dva dni pretekov znamenajú veľa času jazdy a ďalšie cenné skúsenosti.“

Kelvin Van de Linde dodal: „Snažil som sa pripraviť čo najlepšie: fyzicky, analýzou všetkých údajov a samozrejme, na simulátore. Inžinieri a Nico (Müller) ma v tom veľmi podporujú. Chcem sa dobre umiestniť a pomôcť tímu posunúť vývoj nášho projektu ďalej.“

Značky: