Desktopové iMacy sa tešia obľube zo strany profesionálov editujúcich fotky a video. Avšak posledný „refresh“ produktovej línie sme videli v októbri 2015. 

V porovnaní s Microsoft Surface Studio to vyzerá tak, akoby iMacy zaspali dobu – sú hrubé, majú problémy s prehrievaním a v oblasti dizajnu sa od čias procesorov Core 2 Duo veľmi nezmenili. Pochopiteľne, pýtame sa kedy, a či vôbec plánuje Apple zamiešať karty v oblasti desktopov.

K téme sa vyjadril Tim Cook na internom fóre pre zamestnancov, kde sa ho jeden spýtal, či sú desktopy pre Apple strategickým produktom. Tu je celá jeho preložená odpoveď:

„Desktopy sú pre nás veľmi stratetgické. Sú unikátne v porovnaní s laptopmi, pretože v desktope môžete mať omnoho väčší výkon – najväčšie obrazovky, najviac pamäte a úložného priestoru, množstvo rôznych portov a najväčší výkon. Takže je mnoho dôvodov, prečo sú desktopy pre ľudí dôležité, a mnohokrát priam kritické.

Najnovšia generácia iMac je najlepším desktopom aký sme kedy vyrobili, a jeho 5K Retina displej je najlepším desktopovým displejom na svete.

Niektorí ľudia v médiách sa pýtajú, či sme zaviazaný robiť desktopy. Ak sú tu nejaké pochybnosti v rámci našich tímov, dovoľte mi to vyjasniť: chystáme skvelé desktopy. Nikto sa o to nemusí obávať.“

Zdroj: Tech Crunch