Viaceré firmy veria v budúcnosť konvertibilných zariadení typu 2 v 1. Apple očividne nie.

Ak sa pozrieme na dnešný trh s prenosnými počítačmi, existujú tri hlavné kategórie. Notebooky, ktoré fungujú ako plnohodnotné pracovné stroje, tablety, ktoré sú ideálne na konzum obsahu, rýchlu kontrolu internetu a pre potreby prezentácií a zariadenia typu 2 v 1. Tie sa snažia získať svoje postavenie na trhu a používateľom chcú ponúknuť to najlepšie z oboch svetov.

Konvertibilné tablety s odnímateľným displejom dnes vyrábajú takmer všetky veľké spoločnosti. Svoj produkt nedávno predstavil aj Microsoft. Surface Book vyzerá konceptom výborne a vieme si predstaviť, že by naozaj nahradil notebook, ktorý dnes používame.

Hlavný konkurent Microsoftu, Apple, však tento rok uviedol na trh iba veľký iPad Pro, ktorý už kúpite aj na Slovensku. Hoci by si množstvo používateľov prialo, aby sa na trh dostal aj konvertibilný MacBook, ktorý je možné používať aj ako iPad, Apple podľa Tima Cooka nič také neplánuje. CEO spoločnosti sa pre noviny Irish Independent vyjadril: „Sme presvedčení, že naši zákazníci naozaj nechcú konvertibilný Mac s iPadom.

Problémom nie je ani tak rozdielna architektúra – rozdiely medzi počítačovými procesormi a procesormi v iOS zariadeniach sú výrazne menšie ako kedysi. Apple však chce podľa Tima Cooka vytvoriť ten najlepší tablet a ten najlepší Mac na svete a ich kombinácia nie je správna cesta.

Nuž, uvidíme o pár rokov.

Zdroj: Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit