Určite ste zachytili správu o obrovských povodniach v Nemecku, Belgicku, Holandsku a pod., ktoré spôsobili obrovské škody na majetkoch, no hlavne na životoch mnohých ľudí.

Generálny riaditeľ spoločnosti Apple, Tim Cook, v piatok oznámil, že spoločnosť Apple prispeje finančným darom na pomoc v regiónoch postihnutých povodňami v západnej Európe. V Nemecku a Belgicku, ktoré sú zatiaľ najviac postihnutými krajinami, zahynuli v dôsledku silných búrok stovky ľudí.

Tim Cook potvrdil dar v mene spoločnosti Apple na svojom osobnom profile na Twitteri. 

Podľa viacerých správ zomrelo v zasiahnutých oblastiach najmenej 125 ľudí, zatiaľ čo mnohí ďalší ľudia sú bez domova alebo nezvestní. Odhaduje sa tiež, že asi 20 000 ľudí je kvôli záplavám bez elektriny alebo prístupu k čistej vode.

Keďže v zasiahnutých regiónoch stále pokračujú záchranné operácie, úradníci tvrdia, že v najbližších dňoch bude pravdepodobne potvrdených ešte viac úmrtí. Kompetentné úrady tiež uviedli, že vysoký počet nezvestných ľudí – okolo 1300 – môže byť založený na duplicitných správach a ťažkostiach s prístupom k ľuďom v dôsledku uzavretých ciest a prerušenia telefónnej služby.

Povodne

Povodne

Dodajme, že to nie je po prvýkrát, čo Tim Cook, resp. spoločnosť Apple darovala väčší finančný obnos na humanitárne účely a inú pomoc v rôznych krajinách a regiónoch. Naposledy to bola finančná pomoc spojená s pandémiou.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Digitálny COVID preukaz EÚ od Všeobecnej zdravotnej poisťovne už aj v iPhonoch

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE