HP Sprocket je Bluetooth tlačiareň, ktorú si dáte do vrecka na nohaviciach. Nepomýľte si ju ale s powerbankou. Toto malé zariadenie tlačí na papieriky s veľkosťou 5 × 7,6 cm. Ide o špeciálnu technológiu ZINK teda Zero Ink. Nepoužíva sa žiadny atrament a ako sám výrobca hovorí, tu to nie je o rozlíšení a parametroch.

To však neznamená zníženú kvalitu fotiek. Z malej tlačiarničky idú celom pekné fotky a vy ich ešte môžete vylepšiť. Podobne ako v prípade on-line verzií sa tu dajú do fotografie aplikovať rámiky, emotikony alebo napríklad texty či grafické obrazce. To všetko môžete doplniť o efektový filter, podobne ako na Instagrame.

Súčasťou balenia je aj 10 ks fotografických papierov. Tie sú odolné voči roztrhnutiu, vodoodolné a majú samolepiacu vrstvu. Je na vás, či ich niekam prilepíte alebo ich budete mať odložené v „nelepiacej“ podobe. Na tlač treba mať aplikáciu HP Sprocket pre Android alebo iOS.

Samotná tlačiareň sa nabíja cez microUSB port a nabijete ju hocijakou nabíjačkou alebo priamo z počítača. Balenie fotopapiera HP ZINK Photo Paper stojí 13 eur a je v ňom 20 ks papiera. Stačí otvoriť balenie a všetkých 20 kusov vložiť do vnútra tlačiarne. Prenášate ich spolu s ňou a nikde vám nevypadnú. Výtlačky môžete využiť ako pamiatku a dať si ich na chladničku alebo na rôznych oslavách a párty, kde si všetci môžu svoje fotky bez čakania vytlačiť.

Cena: 129 EUR
Zapožičal: HP Inc.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.