Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do 18. augusta čaká na všetkých automobilových fanúšikov výnimočný vrchol: špeciálna výstava o evolúcii modelu BMW M5*, ktorú si teraz môžete pozrieť v Auditóriu budovy BMW Welt s pôsobivým pohľadom na jeho 40-ročnú históriu.

Podujatie odštartovalo stretnutím vozidiel BMW M5 organizovaným oddelením BMW Group Classic, na ktorom sa pred budovami BMW Welt a BMW Museum predstavilo 65 vozidiel BMW M5 všetkých generácií z rôznych medzinárodných komunít.

„Veľké nadšenie fanúšikov značky BMW ukazuje, že BMW M5 spája generácie a aj po 40 rokoch vývoja stále poskytuje nespútanú fascináciu,“ hovorí Sandra Wittemer, riaditeľka BMW Welt.

Od historických ikon ako BMW M5 E28 až po najnovší model BMW M5 G90* – fanúšikovia značky môžu v priestoroch Auditória BMW Welt zblízka zažiť desaťročia trvajúci vývoj modelu BMW M5. Výstava Evolution BMW M5 je otvorená denne od 9. do 17. hodiny.

Okrem výstavy v priestoroch BMW Welt majú návštevníci v Dome modelového radu v BMW Museum možnosť hlbšie nahliadnuť do celej histórie športového modelu BMW radu 5. Návštevníci tu môžu objaviť najvýznamnejšie míľniky modelovej rodiny BMW radu 5 a dozvedieť sa, ako sa tento rad neustále vyvíjal.

Viac informácií nájdete na webovej stránke BMW Welt.

* BMW M5 Sedan s M xDrive: Spotreba energie kombinovaná, vážená: 25,5 kWh/100 km a 1,7 l/100 km (WLTP); emisie CO2 kombinované, vážené: 39 g/km (WLTP); triedy CO2: kombinované, vážené: B; pri vybitej batérii: G; spotreba paliva pri vybitej batérii: 10,3 l/100 km (WLTP).

Značky: