Či už jazdíte príležitostne alebo ruku z volantu nezložíte, toto príslušenstvo by ste vo svojom vozidle mali mať.

Vlastniť vozidlo nie je len tak. Kúpou to totiž nekončí, práve len začína kolotoč údržby a starostlivosti o svojho štvorkolesového partnera. Okrem základnej údržby by ste pre svoj komfort mali zvážiť aj nejaké to príslušenstvo, ktorým si jeho výbavu obohatíte. Či už teda vlastníte staršie vozidlo vyrobené ešte v minulom storočí alebo novší model z posledných rokov, výber príslušenstva sa týka aj vás.

Určite ste už počuli napríklad o nabíjačkách do auta, no rovnako dôležité sú aj držiaky na telefón, ktoré môžete využiť či už na navigovanie smartfónom do cieľa alebo len ako priestor na jeho odloženie. Rovnako vás možno zaujmú aj nejaké tie autokamery pre vašu bezpečnosť a k údržbe o vozidlo patria aj vysávače. My sme sa tak pozreli na produkty, ktorými by ste sa mohli pri nákupe príslušenstva inšpirovať.

Nabíjačka do auta pre váš telefón aj počítač

Pri výbere príslušenstva do auta by ste sa mali zastaviť v sekcii nabíjačiek do auta. Vaše vozidlo totiž s najväčšou pravdepodobnosťou disponuje zásuvkou, do ktorej si viete vložiť špeciálnu nabíjačku do auta. Namiesto toho, aby ste si ju však kúpili na prvej benzínke a následne oľutovali výber keď sa vám po pár nabitiach pokazí, si vyberte kvalitný model.

Takuto nabíjačkou je aj Baseus Particular Digital Display QC+PPS, ktorá disponuje dvoma portmi. Jedným z nich je klasický USB port s možnosťou nabíjania zariadenia pri výkone 18 W. Druhý port je USB-C a umožňuje nabíjať zariadenie pri 45 W. Samozrejmosťou je možnosť nabíjania dvoch zariadení naraz, čo oceníte najmä na dlhších cestách, keď potrebujete nabíjať dva telefóny súčasne, prípadne smartfón a váš laptop.

Cena: 27,90 eura

Zakúpiť si ju môžete na tomto odkaze

Baseus Particular Digital Display QC+PPSZdroj: top4mobile.sk
Baseus Particular Digital Display QC+PPS

Kvalitný držiak telefónu určený na akýkoľvek model

Držiak na telefón je taktiež povinnou výbavou každého vodiča. Transparentné uloženie vášho smartfónu vám umožňuje vidieť, keď vám niekto zavolá, no zároveň sledovať aj navigáciu či aktuálnu dopravnú situáciu. A keďže nie každé vozidlo dnes disponuje ideálnym priestorom pre uloženie zariadenia, je tu možnosť dokúpiť si dodatočné príslušenstvo.

Skvelým doplnkom pre vaše vozidlo môže byť aj držiak SPIGEN – Kuel H12, ktorý je univerzálny a udrží akýkoľvek smartfón. Funguje na princípe magnetu, k vášmu smartfónu teda pripevníte jednu časť držiaka, ktorá sa magnetom pripevní k tej druhej nainštalovanej v aute. Telefón sa vďaka tomu dá otáčať do 360 ° a vďaka vysokej kvalite nehrozí, že by vám pri bežnej prevádzke smartfón z držiaka vypadol.

Cena: 22,90 eura

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

SPIGEN - Kuel H12Zdroj: top4mobile.sk
SPIGEN – Kuel H12

S kamerou v aute zvýšite aj váš pocit bezpečnosti

Či už pre pocit bezpečnosti alebo len pre prípad nejakej dopravnej nehody by ste vo svojom aute mali mať nainštalovanú aj kameru. Tú môžete využiť napríklad aj ako ochranu pred vykradnutím vozidla, no aj ako dôkazový materiál pri dopravnej nehode. Takéto zariadenie pritom nemusí stáť veľa, no zároveň vám bude veľkým pomocníkom na cestách.

Do nášho výberu sa tak dostala aj Dash camera DDPAI Mini Pro, ktorá dokáže nahrávať ako počas dňa, tak aj pri horšom osvetlení v noci. Aj napriek svojim kompaktným rozmerom však zachytí všetko, čo v skutočnosti zachytiť potrebujete. Tieto nahrávky pritom ukladá na SD kartu a v prípade zaznamenania dopravnej nehody vytvorí aj snímky, ktoré odloží do samostatného priestoru. Dash camera DDPAI Mini Pro disponuje aj funkciou nahrávania v slučke, po naplnení kapacity SD karty tak automaticky staršie nahrávky odstráni a nahráva ďalej.

Cena: 61,90 eura

Zakúpiť si ju môžete na tomto odkaze

Dash camera DDPAI Mini ProZdroj: top4mobile.sk
Dash camera DDPAI Mini Pro

Udržujte vaše vozidlo čisté vďaka kompaktnému vysávaču

Do príslušenstva auta by mal patriť aj vysávač, ktorý je na to určený. Pomôže vám udržiavať vaše vozidlo neustále čisté či už máte deti, ktoré potrebujú v aute jesť alebo len donášate do vozidla kamienky na topánkach. Vysávače určené do auta sú na to špeciálne prispôsobené a jedným z nich je aj bezdrôtový vysávač Baseus A2Pro.

Baseus A2Pro vás teda nebude obmedzovať žiadnym káblom a navyše disponuje veľkou 120 ml nádržkou, ktorú nepotrebujete každú chvíľu vyprázdňovať. Nemusíte tak chodiť na čerpacie stanice, kde si za vysávač zaplatíte, no vyčistíte si svoje vozidlo pokojne aj v garáži či na parkovisku. V balení vysávača nájdete aj rôzne nadstavce, nepotrebujete si k nemu teda dokupovať nič navyše.

Cena: 39,90 eura

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

Baseus A2ProZdroj: top4mobile.sk
Baseus A2Pro

Kvalitné príslušenstvo do vášho vozidla síce nepatrí do zákonom povinnej výbavy, no ak si chcete svoje cesty spríjemniť, určite by ste sa po ňom mali pozrieť. Veríme, že sa vám naše tipy pozdávali a inšpirujete sa nimi.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.