Pripravte sa na Vianoce v predstihu.

K tomu vám pomôže náš vianočný seriál. Aj tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov presunie do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie zo sveta technológií, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás aj vašich blízkych.

Pomôžeme vám zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov, notebookov, televízorov a robotických vysávačov. Nezabudneme na pár tipov z kategórie starostlivosti o telo a poradíme vám, ako a čím nahrať kvalitné vianočné video.

Reproduktor Lamax Sphere2 Mini

Kompaktný reproduktor, ktorý sa zmestí všade. Kruhový tvar a širokospektrálny reproduktor znamenajú, že ho nemusíte nijako smerovať. Hrá hudbu do všetkých smerov a na jedno nabitie vydrží až 15 hodín.

Cenový tip na reproduktor. Kto ho má dvakrát, má možnosť spojiť dokopy oba na vytvorenie ešte lepšieho zážitku z hudby. Zmestí sa do vrecka, podporuje Bluetooth 5.1 a váži iba 71 gramov.

Cena: 17,90 eur

Náramok Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band je fitness náramok, ktorý je už niekoľko rokov zárukou bezkonkurenčného pomeru cena/výbava a v prípade šiestej generácie to platí opäť. Jeho cena je do 50 eur a ide o skvelé zariadenie pre každého, kto nechce hodinky a chce niečo na ruku, čo bude monitorovať jeho životný štýl.

Mi Band 6 ponúka väčší displej ako predchodca, meria tep aj spánok a ponúka slušné monitorovanie cvičenia aj s vyhodnocovaním minút aktivity. V dobe, keď čítate tento článok, by mala byť na trhu aj NFC verzia tohto náramku s podporou bezkontaktných platieb.

Cena: 39,90 eur

Xiaomi Mi Band 6Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi Band 6

Slúchadlá Niceboy HIVE Pods 3 PRO

Vhodné na športovanie a bežné používanie. Podporujú kodek AAC a majú dobre navrhnuté dotykové ovládanie. Na jedno nabitie vydržia 9 hodín a celkovo 33 s nabíjacou škatuľkou. Samozrejmosťou je nabíjanie cez USB-C a ako bonus navyše tu je odolnosť IP55. S týmito slúchadlami sa dažďa obávať nemusíte.

Nemajú síce aktívne odhlučnenie, ale mikrofóny majú funkciu tlmenia okolitých ruchov. To sa hodí pri telefonovaní na ulici. Produkujú silné basy, a to určite oceníte.

Cena: 64,90 eur

Niceboy HIVE Pods 3 PROZdroj: Niceboy
Niceboy HIVE Pods 3 PRO

Nakupujte jednoduchšie. Na Heureke vám stačí jeden účet k tisícom eShopov a státisícom produktov. Nemusíte hľadať, v ktorom e-shope ste tovar kúpili. Nákupný poradca pri vás stojí aj v prípade reklamácie. Navyše máte garanciu vrátenia nerozbaleného tovaru do 3 mesiacov, namiesto zákonných 14 dní, čo oceníte v prípade nechcených darčekov.

Notebook HP 15s-eq1900nc

Cenovka do 500 eur. Notebook vhodný na bežné používanie pre školáka alebo ako počítač pre rodinu či niekoho nenáročného. Zvládne všetky bežné kancelárske činnosti a ešte má aj 15,6“ uhlopriečku. To oceníte viac pri pozeraní filmov.

Je ale jasné, že výrobca použil menej výkonný procesor a horší displej. Je tu plná klávesnica s numerickým blokom, vhodná pre tých, čo pracujú viac v Exceli. Je podsvietená, čiže sa vám bude dobre pracovať aj bez okolitého osvetlenia.

Cena: 499 eur

Tablet iPad mini (2021)

iPad mini sa tento rok dočkal poriadneho redizajnu. Výsledkom je tablet, ktorý je pomerne drahý, avšak špičkovo vybavený. A popravde, ak hľadáte kompaktný a výkonný tablet, inú možnosť nemáte. iPad mini (2021) má 8,3 palca, rozlíšenie 2266 × 1488 pixelov a maximálny jas 500 nitov.

Tablet podporuje dotykové pero Apple Pencil 2. generácie a poháňa ho procesor Apple A15, ktorý nájdete aj vo výbave iPhonov 13. Treba však priznať, že tablet má o niečo nižší výkon. Poteší tiež USB-C port a výdrž až 10 hodín.

Cena: od 559 eur

Apple iPad MiniZdroj: Apple
Apple iPad Mini

Smartfón Xiaomi 11T Pro

Je to tento smartfón, ktorý sa dá nabíjať 120 W nabíjačkou. Jeho silné stránky sú aj inde, a to v 108 Mpx snímači a možnosti robenia veľmi dobrých fotiek v zhoršených svetelných podmienkach. Batéria s kapacitou 5000 mAh v prípade telefónu tejto značky znamená takmer dvojdňovú výdrž.

Rýchly procesor je samozrejmosťou. Výrobca sa viac sústredil na rýchlosť telefónu a možnosti využitia fotografického čipu. Teraz nielen pri fotografiách, ale aj pri videu. Telefón sa hodí pre youtuberov a na náročnejšie nakrúcanie videa. Novinkou sú práve efektové režimy, ktoré vyrobíte jedným ťuknutím na displej.

Cena: 619 eur

Xiaomi 11T ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi 11T Pro

Televízor Samsung QE65QN85A (2021)

Ultratenký bezrámčekový Smart Neo QLED televízor s procesorom Neo Quantum Processor 4K prináša mimoriadne vysokú kvalitu obrazu na antireflexnej obrazovke so 65-palcovým displejom. Technológia Quantum Matrix ovláda podsvietenie nezávisle v jednotlivých zónach obrazu.

S Multi View môžete obrazovku rozdeliť na 2 časti s rôznym obsahom. Zvuk sleduje pohyb objektu v scéne, herná odozva je lepšia ako 10 ms, podpora je pre AMD FreeSync Premium Pro.

Cena: 1499 eur

Samsung QE65QN85A (2021)Zdroj: Samsung
Samsung QE65QN85A (2021)

Túto vianočnú poradňu vám prináša nákupný poradca Heureka:

Heureka