Peniaze sú dobré, keď ich máme. Keď ich nemáme, väčšinou sa ponosujeme, že nám aj tak veľa netreba a navyše vraj kazia charakter. Nech už máte na túto tému akýkoľvek názor, podnikáte, platíte dane, alebo hľadáte inšpirácie na investovanie, náš marcový výber stránok je tu pre vás.

Inšpirácie a investície

Zisky a percentá nie sú všetko. Na to, aby ste pochopili, ako pracujú peniaze a čo to vlastne vo finančnom svete znamená, je jednou z najlepších ciest, prečítať si týždenník „Zlé peniaze, dobrý život“ od Juraja Karpiša. Na jeho webe www.jurajkarpis.com nájdete aj ďalšie inšpirácie pre váš život. Poskytne vám úplne iný pohľad do finančného sveta, než aký sa dozviete na mnohých ostatných weboch. Dychtiví po dostupných investíciách získajú prehľad toho, čo sa na trhu deje na týchto stránkach ako-investovat.sk. Dozviete sa, čo je nové na burzách, akciových trhoch alebo napríklad vo svete bitcoinu. Sekcia s grafmi je určená pre tých, čo majú radi trochu tých štatistík a údaje pekne zakreslené v grafe. Ľahko čitateľné a zrozumiteľné články nájdete na blogu peniazesucas.sk.

Inšpiratívne čítanie o peniazoch

Témy, ako sporiť, ako sa dá investovať, a to všetko na príkladoch z praxe, v ktorých uvidíte sami seba a svoj život. Dobré čítanie pre bežných ľudí. Stránka www.epodnikanie.sk je zdrojom inšpirácií, článkov o podnikaní a nápadov. Dočítate sa o rôznych spôsoboch marketingu, ako si dať do poriadku faktúry, či sa dá zarobiť na internete, alebo aké sú dnešné trendy v nakupovaní. Stránka www.finance.sk je kompletným sprievodcom všetkých oblastí týkajúcich sa peňazí. Prídavky na deti, dôchodkové piliere, rôzne kalkulačky. To všetko je na tomto webe. Informácie o mzdách, daniach, sporeniach aj úveroch. Nevynechajte ani sekciu pre hypotéky. Nájdete tu nielen kalkulačku, ale aj informácie o tom, ako si ju čo najlepšie nakombinovať.

Web nabitý informáciami a kalkulačkami na porovnanie produktov

Podnikateľské tipy

Portál www.szco.sk s charakteristickým názvom presne vystihuje jeho zameranie. Určený je pre všetkých, ktorí hľadajú rady, ako začať podnikať, ako platiť dane a najmä kedy a koľko. Niektoré údaje nie sú dva roky aktualizované, avšak stále je to dobrý odrazový mostík na získanie mnohých odpovedí. Niekedy je materiálu na čítanie až-až a vy chcete nejaké porovnanie alebo údaje, o ktoré sa priamo opriete. Web www.financnykompas.sk je to pravé na porovnávanie a vyhľadávanie ponúk z finančného sveta. Zorientujete sa v poistení, hypotékach, sporení ale aj termínovaných vkladoch.

Porovnávanie sporení a pôžičiek na trhu

Ak si chcete peniaze požičať, aj tu vám kompas ukáže smer, ktorým sa môžete pri analýze trhu uberať. Výborná vec nielen vtedy, keď chcete zakladať istú formu investície, ale aj vtedy, keď chcete meniť. Napríklad banku alebo taký detail ako kreditnú kartu. Web www.podnikajte.sk je určený tým, čo hľadajú informácie a nápady k svojim podnikateľským povinnostiam a zákonným postupom. Dozviete sa, ako by mal vyzerať vás podnikateľský plán a s akým prístupom by ste mohli podnikať. Prečítate si tu aj príbehy iných a dozviete sa aktuálne veci zo sveta daňových povinností. Stránka s tipmi rôzneho druhu je www.uspesne-podnikanie.sk. Dozviete sa na nej, ako je to s účtovaním obalu za jedlo, či treba zákazníkovi e-shopu pri vrátení tovaru vrátiť aj poštovné a ďalšie tipy. Napríklad ako je to s odmietnutím reklamácie a na čo si dať pozor pri prevádzke kaderníctva.

Informácie o zaujímavostiach, ktoré sa vám môžu hodiť

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.