Cestovanie po svete je pre mnohých lákavé, no majú obavy. Čo na letisku, je daná krajina bezpečná alebo ako vlastne trafia tam, kam potrebujú?

Náš májový výber tipov na super webové stránky a blogy vám pomôže prekonať strach a nabrať inšpiráciu.

Cestovateľské návody

Cestovateľských tipov nikdy nie je dosť. Môžete nechať všetko na cestovnú kanceláriu, no i skúsiť šťastie sám za seba. Uznávaný, ale najmä vynikajúci blog dievčiny Janky je www.travelhacker.blog, kde nájdete praktické tipy ako si napríklad prenajať na dovolenke loď. Ak ste si doteraz mysleli, že exotické ostrovy sú len pre najbohatších, veľmi ste sa mýlili.

Tipov na tento typ dovoleniek je tu viac než dosť, rovnako aj ako využiť server Booking.com, kde hľadať originálne plavby loďou alebo ako využiť biznis triedu za najlepšie peniaze. Hľadáte akciové letenky a nevadí vám trochu nepohodlia pri presune zo vzdialenejších letísk a dodatočné hľadanie kyvadlovej dopravy? Navštívte server www.letenky.sk a nájdete tu letenky do Švédska za cenu rýchlika z Bratislavy do Prahy.

Server www.kadetade.com vás zase zoznámi s cestovaním po svete, objednaním ubytovania, a to dosť podrobne. Báli ste sa ísť do Paríža, lebo neviete „čo a ako“? Tu nájdete všetko podstatné a aj to, ako sa v tomto megalomanskom meste dopravovať k jednotlivým pamiatkam.

Sme presvedčení, že na dobré zážitky netreba cestovať nikam za hranice. Na Slovensku máme dostatok zaujímavých miest. Server www.dobrodruh.sk vám ich predstaví. Špecialitou sú rozhľadne, ktoré v slovenských lesoch máme. Stoja za pozornosť a mnohí k nim ani nemusíte ďaleko cestovať. Pridávame ešte jeden tip a tým je blog www.bezmapy.com. Dozviete sa nielen tipy na ubytovanie v Tatrách, ale aj ako cestovať po svete, napríklad ako sa pobaliť a splniť limity na batožinu u leteckých spoločností. Chcete vedieť, ako sa dá zarobiť písaním takýchto blogov? Aj taký článok tu je.

Na letisku hravo

Meškanie spojov nás príliš nepoteší, keď meškáme aj my, padne nám to vhod. No, v každom prípade na serveri www.flightradar24.com si môžete pozrieť, aké sú plánované prílety a odlety lietadiel na svetových letiskách. Môžete vidieť ich polohu na radarovej mape. Vyhľadávať sa dá podľa typu lietadiel, leteckých spoločností a letísk. Dozviete sa aj to, ktoré lietadlo obsluhuje konkrétne lety. Letecká snímka na vami zadané letisko? Žiadny problém, pozrite sa, ako vyzerajú letiská zhora.

Byť už na letisku je fajn, nejako sa tam ale treba dostať. Aj takéto tipy sa dozviete na stránke https://www.cestujemelacno.sk. Ponúka tipy na letiská na Slovensku aj v susedných štátoch. No a okrem toho tipy na to, ako sa za minimum peňazí dostať do zaujímavých destinácií. Na Maltu za 35 eur?

Dobrá cena a áno, je to Malta s veľkým M. Server www.flightaware.com ponúka prehľadné informácie o meškaniach alebo zrušených letoch. Server www.lietanie.eu vám dá tipy ako zvládnuť cestovanie lietadlom bez stresu, s rezerváciou ubytovania alebo hľadanie lacných leteniek. Pekné fotky nájdete v sekcii určenej lietadlám. Chcete vedieť, ktoré spoločnosti používajú dvojposchodový Airbus A830? Pozrite sa aj na to, ako sa dá s lietadlom pristáť v silných turbulenciách.

Na stránke www.wetravelwithlove.com sa dozviete, ako si poradiť s dlhým letom. Tiež aj aké zaujímavosti vás čakajú v Indonézii, na Novom Zélande, v Turecku a mnohých ďalších destináciách. Stránka www.world-airport-codes.com vám ukáže nielen medzinárodné kódy letísk, ale aj to ako vyzerajú, kde sa nachádzajú a koľko ľudí ročne odbavia. Pripravte sa na dych vyrážajúce údaje. Hm, kam tí ľudia stále lietajú?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.