Vybrali sme pre vás tipy na stránky, ktoré by aspoň trochu mohli zmierniť váš stres alebo zhon či spôsob vykonávania každodenných rutín. Nebude to jednoduché, a tak si zo stránok na začiatok vyberte len tie, ktoré sa vám budú pozdávať a trúfate si na ich posolstvo. Tento výber je prešpikovaný samými špecialitami.

Môžete začať na webe www.donothingfor2minutes.com a overiť si svoju trpezlivosť. Môžete namietať, že nič nerobiť viete aj pol dňa. Tak schválne, koľko sekúnd ubehlo, pokým ste sa dotkli myši? A ešte jedno malé odporúčanie, nebuďte na seba prísni. Autori námetu dobre vedeli, prečo si registrujú doménu práve s týmto názvom a dávajú vám tento časový limit.

www.donothingfor2minutes.com

Zdroj: www.donothingfor2minutes.com

Na stránke www.rainymood.com nájdete slučku so zvukmi dažďa. Ak by vám v tomto alebo inom ročnom období chýbal tento typ efektu počasia, pustite si ho aspoň do vašich reproduktorov. Efekt podobný, avšak nebudete musieť rozkladať a sušiť dáždnik. Stránka je zároveň tak trochu promo na platenú aplikáciu pre mobilné telefóny.

O úroveň vyššie je stránka soundrown.com. Na výber máte z veľkého množstva zvukov. Je tu dážď, doplniť ho ale môžete o zvuky vĺn, praskajúceho ohňa, čvirikanie vtákov, zvuky vlaku, fontány, alebo atmosféru nočných zvukov. No a tiež je tu špecialita pre tých z vás, čo máte radi granulovanú alebo skutočnú kávu. Volá sa Coffee Shop. Nebojte, nikto vám nebude poza uši sŕkať horúcu kávu a vy môžete nerušene pracovať.

soundrown.com

Zdroj: soundrown.com

Niečo podobné nájdete na webe www.noisli.com. Závisí od toho, ktorá z alternatív sa vám bude páčiť viac. Aj tu máte zvukový podmaz kaviarne, takže keď vás omrzí Soundrown, môžete zmeniť lokál. Prípadne skúste zvuky na tomto webe, tu je ako exkluzivita aj brazílske bistro.

Upokojujúce zvuky nájdete aj na webe www.allolo.ru, a to ešte s pekným pozadím. Niečo, čo je priamo stvorené na zhasnuté svetlá a obrazovku veľkého televízora. K tejto téme ešte trochu silnejšia káva, milovníci mačiek možno nepohrdnú, catsoundboard.com. V každom prípade si môžete prečítať niečo zo stránok www.motivation.com alebo www.mindful.org.

Na odreagovanie odporúčame stránku s trochu menej komfortnou adresou 29a.ch/sandbox/2011/neonflames avšak s o to väčšou pridanou hodnotou. Keď už nebudete vedieť, ako sa odreagovať, toto je vhodný spôsob. Ťuknite myšou a na základe dĺžky stlačenia tlačidla a pohybom sa budú vykresľovať neónové ohne. Váš výtvor si potom môžete uložiť vo forme obrázka priamo do počítača.

29a.ch/sandbox/2011/neonflames

Zdroj: 29a.ch/sandbox/2011/neonflames

Zvláštna je stránka fallingfalling.com. Sami nevieme, či je efektnejšie počúvať nekonečný „padajúci“ zvuk alebo sledovať k tomu súvisiacu grafiku a udržať sa pri zdravom rozume. Neprehliadnite ani web www.lookingatsomething.com, aj tento bude reagovať na vaše pohyby myšou.

Na stránke www.calm.com nájdete spôsob ako relaxovať prostredníctvom rôznych meditačných cvičení. Mnohé z nich sú platené, ale niektoré sa dajú vyskúšať zadarmo. V podobnom duchu sa nesie meditačný web či aplikácia pre smartfón www.headspace.com. Nájdete tu rôzne kurzy, ktoré vám nezaberú viac ako 10 minút. Niektoré špeciality viac ako dve minúty.

Nepotrebujete habit ani sa strihať dohola. Len to musíte byť vy, práve tu a teraz. Mimochodom, kedy naposledy sa vám niečo také stalo? Aj tieto weby vám pomôžu zastaviť vaše myšlienky a podvedomé výplody. Neverte všetkým myšlienkam aj napriek tomu, že sú vaše.

www.calm.com

Zdroj: www.calm.com

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.