Spoločnosť Titan OS oznámila uvedenie nezávislého európskeho operačného systému pre inteligentné televízory.

Titan OS pre Smart TV
Titan OS pre Smart TV

Firma hneď aj vytvorila strategickú alianciu so spoločnosťou TP Vision, ktorá stojí za televízormi značky Philips a tiež displejoch AOC. Nový operačný systém sa bude spočiatku vyskytovať na dvoch modeloch strednej triedy, MiniLED súprave Xtra PML9009 a prémiovom LED modeli The One PUS8909, ktoré budú uvedené na trh v prvej polovici roku 2024.

Titan OS sídli v Barcelone a je založená ľuďmi z európskych a amerických odvetví zábavy, médií a investícií. Konkrétne sú to ľudia z odvetvia Disney, Roku, Rakuten TV a KKR. Firma má pobočky v Amsterdame a v Taipei.

V prípade inteligentných televízorov prinesie nový operačný systém ľahký prístup k prémiovým globálnym službám a zároveň sa zameria aj na lokálny obsah.

Reklamná divízia Titan pomôže značkám ísť nad rámec tradičnej televízie a umožniť presne prispôsobiť reklamu podľa zamerania publika. Ide o nové možnosti zacielenia a merania digitálnej televízie. 

Operačný systém vám poskytne prístup k rozsiahlemu zoznamu prémiových aplikácií a kanálov prostredníctvom zabezpečených zmlúv s globálnymi a lokálnymi partnermi na rok 2024, vrátane Netflixu, Prime Video, Youtube, Disney +, Pluto TV, DAZN a ďalších.

Titan OS má pevný záväzok smerom k bezpečnosti údajov a súkromia. Dôsledným dodržiavaním miestnych a regionálnych predpisov a zosúladením s normami IAB zabezpečuje ochranu práv zákazníkov. Platforma Titan je tiež posilnená o pokročilú prevenciu podvodov a presné meracie služby.

Viac o tomto systéme aj v našom redakčnom videu.

Zdroje: vlastné, TP Vision

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.