Turnaj v hre Dota 2 bol dotovaný sumou 34 miliónov dolárov.

Počítačové hry sú pre mnohých iba zábavou, avšak takzvaný elektronický šport neustále napreduje. A tomu zodpovedajú aj sumy, ktoré môžu hráči vyhrať v turnajoch.

Nedávno sa uskutočnil turnaj The International v hre Dota 2, ktorý bol dotovaný sumou takmer 34,3 milióna dolárov. Víťazný tím si odniesol domov 15,6 milióna dolárov, takže 3,1 milióna na jedného hráča.

A takýto zárobok je vyšší, ako dostávajú mnohí športovci na tradičných športových podujatiach. Tiger Woods vyhral v golfe 2 milióny dolárov, Novak Djokovic si odniesol za víťazstvo vo Wimbledone 2,9 milióna dolárov.

Samozrejme, v tenise je viacero veľkých turnajov, ktoré sa konajú v rámci roka a ktoré umožnia najlepším tenistom zvýšiť svoje zárobky. A do úvahy treba brať aj fakt, že profesionálna kariéra hráčov počítačových hier je obvykle kratšia v porovnaní s bežnými športovcami – najmä z dôvodu pomerne rýchleho spomaľovania ultrarýchlych reflexov.

Bez ohľadu na to je fascinujúce sledovať, ako sa elektronický šport postupne vyrovnáva, resp. predbieha klasický šport aj z hľadiska zárobkov. Pripomeňme, že koncom júla sa konal turnaj v hre Fortnite, ktorý vyhral iba 16-ročný hráč a domov si odniesol 3 milióny dolárov.

Zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Slovák je vicemajstrom sveta v hre Counter-Strike: Global Offensive

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit