Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon zahájila predaj tlačiarní Océ Colorado 1640 s modernou atramentovou technológiou Canon UVgel až v minulom roku. Počas tejto krátkej doby bola zariadení inštalovaná na viac ako 400 miestach v regióne Európy, Stredného východu i Afriky. Poskytovatelia tlače si pochvaľujú ich vysokú produktivitu, ktorá pomáha zvládať väčšie objemy zákaziek, alebo možnosť pracovať s tepelne citlivými médiami. Kombinácia týchto vlastností im podľa ich vlastných slov pomáha otvárať nové obchodné príležitosti.

„Technológia Canon UVgél zaručuje podstatne vyššiu rýchlosť tlače, než zvládajú bežné latexové a ekosolventné technológie. Práve produktivita presvedčila výrobcov grafiky, aby do tejto technológie investovali. Spätná väzba získaná od zákazníkov taktiež potvrdzuje pozitívny vplyv na ich každodenné podnikanie,“ hovorí Peter Varga, Product Manager firmy Canon CZ. Pripomína, že dve tretiny všetkých výstupov z 64-palcových „roll-to-roll“ tlačiarní Océ Colorado 1640 sú tlačené rýchlosťou 40 m2 za hodinu na širokú škálu materiálov. Canon UVgel ponúka množstvo rôznych aplikácií, pričom viac ako 40 percent výstupov tvoria samolepiace bannery.

Cesta k uspokojeniu náročného klienta

Okrem vysokej produktivity majitelia tlačiarní Océ Colorado 1640 využívajú ďalšie výhody technológie Canon UVgel – obmedzenie prieťahov medzi tlačou a dokončovaním či zníženej nutnosti dodatočného laminovania.

Napríklad nemecká firma Siepro, ktorá sa špecializuje na tlač samolepiacich grafík a štítkov, inštalovala sedem tlačiarní Océ Colorado 1640, ktoré tak nahradili ekosolventné technológie, ktoré brzdili ďalší rast firmy. „Počas štyroch rokov od našej prvej investície do tlače z role na rolu sme síce mali zostavu 20 tlačiarní, ale bolo stále ťažké vyhovieť požiadavkám klientov. Navyše neustále narastali mesačné objemy tlače a pribúdali on-line zákazky, ktoré bolo potrebné vyhotoviť v ten istý deň. Takéto množstvo práce vyžadovalo úplne inú úroveň produktivity. Vďaka technológii Canon UVgel môžeme vyrobiť 40 m2 výtlačkov vysokej kvality za hodinu, na rozdiel od 6 m2 s ekosolventnými technológiami. Výstupy sú ihneď dokončené, bez zdržania kvôli schnutiu alebo odparovaniu. Dnes máme len 12 tlačiarní, ale celkovú produktivitu sa nám podarilo navýšiť desaťkrát. Denne potlačíme 2500 m2 samolepiacich materiálov rôzneho druhu, to všetko s vynikajúcou kvalitou a konzistenciou farieb,“ vysvetľuje riaditeľ Michael Hiemann.

Nižšie náklady, úžasná trvácnosť

Francúzska firma Armony navrhuje, vyrába aj inštaluje reklamné tabule, maloobchodné dekorácie a grafické materiály na predajných miestach pre rôznych klientov, vrátane veľkých supermarketov. Firma nahradila tri ekosolventné zariadenia dvoma tlačiarňami Océ Colorado 1640 a čoskoro zistila, aké výhody so sebou prináša Canon UVgel v porovnaní s predchádzajúcimi riešeniami. „Počiatočná investícia síce bola vyššia ako pri predchádzajúcom vybavení, ale rýchlo sme si uvedomili, ako tlačiareň Océ Colorado 1640 zvyšuje výkonnosť a súčasne znižuje prevádzkové náklady tlače na najrôznejšie médiá od samolepiacich vinylov po materiály pre bannery. Kedysi bolo nutné laminovať 90 percent našich výstupov, čo zdražovalo výrobu a predlžovalo dobu spracovania zákaziek,“ opisuje výrobný riaditeľ Franck Boehm. „Atramenty Canon UVgel sú ale oveľa trvácnejšie, takže teraz laminujeme len asi desatinu výtlačkov, hlavne podlahovú grafiku. Vďaka rýchlemu zasychaniu môžeme začať s lamináciou okamžite a nemusíme čakať 24 hodín, ako to bolo pri ekosolventných výtlačkoch. Zvýšenie produktivity je doplnené vynikajúcou kvalitou – ostrosťou, vizuálnou pôsobivosťou a odolnosťou voči odtlačkom prstov,“ dodáva.

Kapacita pod tlakom

Španielska spoločnosť BBF, ktorá sa špecializuje na tlač outdoorovej reklamy, investovala do dvoch tlačiarní Océ Colorado 1640, ktoré jej umožnili ponúkať kompletné služby. „Vďaka nim sme spoznali bohaté farby, vysoké rozlíšenie, jednoliatosť na celej ploche, tlač bez pruhov alebo deformácie médií. To sú samozrejme rozhodujúce faktory pre našich klientov. Dnes sme schopní vyrobiť 40 m2 výtlačkov za hodinu v najvyššej kvalite, čo nám poskytuje čas potrebný pre splnenie zákaziek,“ hovorí o svojich skúsenostiach riaditeľ Carlos de la Cruz Pontvianne.

Wouter Derichs, marketingový riaditeľ pre veľkoformátovú tlač spoločnosti Canon Europe, dodáva: „Keď sme v roku 2017 uvádzali technológiu Canon UVgel na trh, boli sme si istí, že dokáže uľahčiť podnikanie našich zákazníkov a pomôže skoncovať s kompromismi. Teraz máme pozitívnu spätnú väzbu od stoviek zákazníkov a ďalšie dáta získané od používateľov v priebehu celého roka. Z nich vyplýva, že tlačiareň Océ Colorado 1640 zaručuje výrazný nárast produktivity, optimalizuje výkonnosť pri tlači na náročné médiá a pomáha poskytovateľom tlačových služieb uskutočňovať nové stratégie rastu.“

Značky: