Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Možnosť vidieť úzkoformátové tlačiarne na málonákladovú produkciu štítkov a etikiet OKI Pro1040 a Pro1050 bude prvýkrát na Slovensku a v Česku na veľtrhu Reklama Polygraf na pražskom výstavisku PVA Letňany.

Tlačiarne na úzky formát kategórie NFP (Narrow Format Printing) sú určené na tlač farebných štítkov, etikiet a viniet v malom náklade vrátane možnosti personalizácie. Firmy, grafické štúdiá aj tlačiarne ich môžu vďaka jednoduchej obsluhe vytvárať na vyžiadanie, jednoducho a rýchlo. Netreba tak objednávať s predstihom veľké náklady externe vytlačených štítkov, ktoré sa ani nemusia využiť.

Zariadenia OKI Pro1040 a OKI Pro1050 prinášajú nové možnosti pri návrhu štítkov, Pro1040 tlačí vo farbách CMYK a Pro1050 tlačí vo farbách CMYK a navyše bielu (CMYK+W). Doplnkovú bielu farbu je možné kreatívne využiť napríklad pri tlači na priehľadné, farebné či tmavé médiá. Podporovaná je široká škála povrchov, od textúrovaných papierov až po syntetické materiály s bielym, čírym, nepriehľadným alebo farebným pozadím. Samozrejmosťou je aj potlač „converted“ médií s podložkou, prípadne aj synchronizácia tlače na jednotlivé etikety na páse na priesvit aj na čiernu značku. Na rozdiel od atramentových tlačiarní si tlačiarne štítkov OKI radu Pro ľahko poradia s novými typmi materiálov.

Tlačiarne sú ideálne na chemické označovanie, tlač štítkov pre katalogizáciu majetku, vonkajšie použitie, použitie v chlade či mraze alebo na trvanlivé označenie obalov, nápojov a tovaru na domáce použitie. Na týchto modeloch je možné vytlačiť aj vodovzdorné štítky, ktoré boli testované na použitie pod vodou a sú odolné aj proti UV žiareniu.

Vďaka svojej efektivite prinášajú tlačiarne štítkov OKI vysokú úžitkovú hodnotu. Tlačovú úlohu je možné nastaviť rádovo za pár minút a samotné zaškolenie obsluhy tlačiarne je veľmi rýchle.

Úzkoformátové tlačiarne OKI uvidia prvýkrát na Slovensku a v Česku návštevníci veľtrhu Reklama Polygraf od 9. do 11. apríla 2019 v rámci expozície OKI v hale 4.

 

Značky: