Tlačidlový mobil s rozšírenými bezpečnostnými funkciami

Medzi širokou ponukou tlačidlových telefónov  EVOLVEO vyniká model EVOLVEO EasyPhone XG, ktorý je jedným z najlepšie vybavených tlačidlových telefónov pre seniorov na trhu. Ponúka ľahké ovládanie, ale aj rozšírené bezpečnostné funkcie. EVOLVEO EasyPhone XG umožňuje SOS volanie s automatickou SMS správou a pokročilou lokalizáciou polohy v troch úrovniach. Navyše s možnosťou získania GPS polohy z telefónu. Je taktiež vybavený senzorom pádu.

Rozšírené bezpečnostné funkcie

Telefón EVOLVEO EasyPhone XG je vybavený SOS tlačidlom, po ktorého stlačení telefón začne automaticky vytáčať predvolené čísla a odošle na nich núdzovú správu vrátane informácie o polohe. Je možné zvoliť až päť telefónnych čísel, na ktoré bude volané a poslaná SMS. Na určenie polohy telefón využíva všetky dostupné možnosti podľa jej aktuálnej dosiahnuteľnosti: GPS signál, Wi-Fi a mobilnú sieť GSM. Každá z týchto technológií môže byť na určenie polohy limitovaná, ale ich kombináciou je telefón schopný podať ten najpresnejší výsledok.

Telefón pre seniorov EVOLVEO EasyPhone XG navyše umožňuje poslať SMS so svojou aktuálnou polohou do iného telefónu. Táto funkcia sa môže stať kriticky dôležitou v prípade, kedy sa nedá s majiteľom telefónu inak spojiť. V telefóne je možné nastaviť kontakty osôb, ktoré sú oprávnené túto polohu zisťovať.

Medzi ďalšie bezpečnostné funkcie tlačidlového telefónu pre seniorov EVOLVEO EasyPhone XG je SOS senzor pádu, ktorý dokáže vyhodnotiť, že došlo k pádu. Automaticky potom začne vytáčať predvolené čísla a zasielať SMS. Pokiaľ ide o planý poplach, je možné funkciu jednoducho deaktivovať.

Ľahké ovládanie a bohatá výbava

EVOLVEO EasyPhone XG má nabíjací stojanček, farebný displej 2,4″, fotoaparát 3.0 Mpx s bleskom a možnosťou priameho odosielania fotografií v podobe MMS či vytváranie fotokontaktov. Ďalej je tu FM rádio s integrovanou anténou a výkonným svietidlom. Pamäť telefónu je možné rozšíriť pomocou slotu pre microSDHC kartu.

Ľahké ovládanie je možné vďaka prehľadnému a jednoduchému menu a veľkým praktickým tlačidlám. Na telefonovanie na obľúbené čísla je možné nastaviť osem rýchlych predvolieb alebo využiť funkciu fotokontakty.

EVOLVEO EasyPhone XG je vybavený niekoľkými samostatnými tlačidlami. Mechanickým tlačidlom na odomknutie a zamknutie klávesnice a ďalšími samostatnými tlačidlami pre fotokontakty, ovládanie hlasitosti, svietidla alebo fotoaparátu.

Dostupnosť a cena

EVOLVEO EasyPhone XG je dostupný v troch farebných variantoch (čierna, červená, alebo modrá) a je dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov a taktiež v internetovom obchode eshop.evolveo. Doporučená koncová cena tlačidlového telefónu EVOLVEO EasyPhone XG je 54 EUR .

Ďalšie vlastnosti

• výkonný reproduktor na počúvanie FM rádia a vyzváňanie

• notifikačná dióda pre zmeškané hovory

• stojanček pre ľahké nabíjanie

• dlhá výdrž vďaka 1000 mAh batérii

• rozlíšenie displeja 320 × 240 px

• svietidlo s možnosťou rozsvietenia aj pri vypnutom telefóne

• Bluetooth

• štyri požívateľské profily

• digitálny záznamník zvuku (diktafón)

• lupa

• rozmery telefónu 120 × 58 × 14 mm

• hmotnosť 93 g s batériou

Zdroje: Evolveo

Značky: