Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

IDC MarketScape report vyzdvihuje u Samsungu vývoj aplikácií, inovatívnych riešení a zameranie na bezpečnosť ako jeho najsilnejšie stránky.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., bola v štúdii MarketScape významnej analytickej spoločnosti IDC označená za hlavného hráča na poli riadenia služieb v oblasti tlače a práce s dokumentmi (MPDS): „Western Europe Managed Workflow Services 2015 Hardcopy Vendor Assessment – Building on MPDS“.

„Uznanie kvality našich riešení tlače od spoločnosti IDC potvrdzuje naše odhodlanie pomáhať firmám dosiahnuť efektívne a hospodárne procesy v oblasti tlače i digitalizácie papierových dokumentov,“ hovorí Paul Birkett, riaditeľ oddelenia Print Operation Sales and Marketing spoločnosti Samsung Europe. „V najnovších oblastiach mobilnej a cloudovej tlače umožňuje Samsung klientom pripojiť sa k informáciám, ktoré potrebujú, a to vďaka spojeniu technológií mobilných a tlačových v jedinom inteligentnom rozhraní Smart UX. Táto platforma využíva štandardnú mobilnú aplikáciu, ktorá obmedzuje opakované a zbytočné úlohy vďaka priamej komunikácii medzi jednotlivými prístrojmi (machine-to-machine).“

Táto štúdia je prvou analýzou trhu predajcov služieb riadiacich chod kancelárie (managed workflow services – MWS), ktorá k hodnoteniu využíva nástroj IDC MarketScape. Report hodnotí schopnosti a obchodné stratégie popredných predajcov v oblasti tlače na západoeurópskom trhu MWS a porovnáva kvalitatívne a kvantitatívne vlastnosti, ktoré sú základom úspechu. Štúdia tiež skúma, či predajca zákazníkom ponúka návod na zlepšenie automatizácie pracovných procesov a optimalizáciu služieb potrebných k efektívnej prevádzky.

Štúdia IDC MarketScape vyzdvihuje rozvinuté cloudové a mobilné technológie, intuitívny hardvér a služby s pridanou hodnotou, ktoré sa netýkajú len tlače. Medzi nimi je napríklad manažment biznis procesov, mobilná tlač, mobilný záznam a služby digitálneho podpisu, ktoré rozširujú IT portfólio Samsung. Spoločnosť bola ocenená aj za uzavreté partnerstvá a aliancie, ktoré rozbehla po celom svete.

IDC tiež vyzdvihla schopnosť Samsungu čerpať zo skúseností a inovácií z ďalších oblastí jeho podnikania a silnú pozíciu spoločnosti v oblasti spotrebnej elektroniky vidí ako výhodu vzhľadom na rastúci vplyv spotrebiteľov v pracovnom prostredí.

„Vývoj aplikácií a využívanie inovatívnych riešení implementovaných do niekoľkých produktových radov sú najväčším benefitom spoločnosti Samsung,“ uvádza IDC MarketScape. „Súčasne s rýchlym vývojom sa spoločnosť zameriava najmä na bezpečnosť, a to jej pomáha získavať potenciálnych zákazníkov, zatiaľ čo konkurenčné firmy sa stále snažia iba rozptyľovať obavy spojené s prijatím ich riešenia.“

„Firmy pôsobiace na trhu služieb riadenia pracovných procesov pokračujú vo vývoji ponúk, ktoré by mali zákazníkom pomáhať riešiť procesy chodu kancelárie,“ povedala Jacqui Hendriks, manažérka vývoja a konzultantka IDC Európskych riadených tlačových a dokumentových služieb. „Uznávaní západoeurópski hráči na trhu podnikli zásadné kroky a oveľa agresívnejšie napĺňajú požiadavky zákazníkov na funkčnosť a špecifiká jednotlivých odvetví.“

Na ukážku Samsung predviedol svoje nové produkty a riešenia, ktoré ponúkajú mobilné vlastnosti a intuitívne rozhranie, ktoré je možné nájsť ako u multifunkčných tlačiarní, tak u tabletov a smartfónov.

Viac informácií na: http://news.samsung.com/global/samsung-printing-solutions-named-as-a-major-player-in-idc-report.