Spoločnosť LG Electronics uzavrela dohodu s mediálnou skupinou M7 Group S.A., ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink, o integrovaní inovatívnej TV aplikácie Skylink Live TV do LG televízorov s platformou webOS. Dohoda bola oznámená minulý mesiac na technologickej konferencii IBC v Amsterdame.

Aplikácia Skylink Live TV skupiny M7 Group umožňuje používateľom LG televízorov, na platforme webOS, získať bezproblémový prístup k lineárnemu a nelineárnemu televíznemu obsahu v brilantnej kvalite HD, prostredníctvom centrálneho užívateľského rozhrania a bez potreby set-top boxu. Navyše ponúka množstvo interaktívnych funkcií (živý reštart, pauza či prístup k mediálnej knižnici) a digitálne služby (napríklad elektronického programového sprievodcu).

Aplikácia Skylink Live TV bude dostupná na všetkých LG televízoroch vyrobených od roku 2015 s webOS 3.0. Televízory LG spoločne s aplikáciou Skylink Live TV ponúkajú prístup k zábave a digitálnym službám tiež skrz aplikáciu inštalovanú na smartfónoch. To umožňuje bezproblémové sledovanie s prepínaním medzi dvoma rôznymi obrazovkami.

„Sme radi, že môžeme spolupracovať s jedným z popredných európskych poskytovateľov satelitných služieb a umožniť užívateľom našich televízorov používať inovatívnu aplikáciu Skylink Live TV mediálnej skupiny M7 Group, pre ten najlepší možný zážitok zo sledovania,“ hovorí Marek Sojak z LG Electronics.

 „Zákazníci Skylinku získavajú vďaka aplikácii Skylink Live TV v moderných televízoroch LG mnohonásobne bohatšiu ponuku televíznych relácií. Tisíce relácií zo 7-dňového archívu a bohatej videotéky sú teraz k dispozícii na veľkej obrazovke bez nutnosti využívať dva diaľkové ovládače a špeciálny satelitný prijímač.“ uviedol Jaromír Glisník z M7 Group.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.