Nová hra Call of Duty prichádza (takmer) každý rok.

Tohtoročná hra zo série Call of Duty sa vraj bude volať Modern Warfare 3 a podľa správy portálu Insider-Gaming.comvyjde 10. novembra 2023 na platformách PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Táto informácia je celkom prekvapením. V sérii známych strieľačiek sa od uvedenia prvého novodobého“dielu Call of Duty 4: Modern Warfare v roku 2007 spoločnosťou Infinity Ward dodržiavala minimálne dvojročná prestávka medzi týmito priamymi pokračovaniami. Niektorým hráčom sa táto zatiaľ oficiálne nepotvrdená informácia nepáči, keďže sa obávajú, že Activison ako vydavateľ sa zameria na nový titul a aktuálnu remastrovanú Modern Warfare 2 prestanú významnejšie podporovať už po roku od uvedenia.

Call of Duty: Modern Warfare 3 bude podľa dostupných informácií obsahovať všetky režimy, ktoré sú v posledných rokoch typické pre túto sériu: teda kampaň, multiplayer aj zombie mód. Na koniec roka je naplánovaná nová mapa Warzone 2 založená na mape Las Almas z kampane Modern Warfare 2.

Počiatky série Call of Duty siahajú do roku 2003, keď vyšiel prvý diel. O dva roky ho nasledovala dvojka a odvtedy sme sa nového dielu dočkali každý rok. Prvé časti boli zamerané na obdobie druhej svetovej vojny, zmenilo sa to až so spomínaným štvrtým dielom, ktorý bol časovo presunutý do súčasnosti a venoval fiktívnemu konfliktu. Následne boli ďalšie diely zasadené napríklad do obdobia studenej vojny či dokonca do budúcnosti.

Vydavateľ Call of Duty Activision Blizzard je aktuálne predmetom najväčšej akvizície v histórii videohier, keď sa ho za závratných 69 miliárd dolárov snaží kúpiť interenetový gigant Microsoft. Zámer ale visí na vlásku po tom, keď britský Úrad pre hospodársku súťaž a trhy (CMA) transakciu zablokoval pre možné ohrozenie konkurencie na trhu.

Zdroj: Insider-Gaming.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.