Tomb Raider bude mať ďalší remaster.

14. februára 2025 bude na Steame dostupná ďalšia kolekcia hier tejto série. Štúdio Aspyr Media, ktoré stojí za remasterovanou edíciou prvých troch dielov, už ukázalo grafické zlepšenie ďalších pokračovaní – Tomb Raider IV – VI. Hra sa dá predobjednať, čím získate 10 % zľavu. Z pôvodnej sumy 28,99 eura zaplatíte 26,09 eura.

Doterajšia kolekcia má úspech a veľmi pozitívne recenzie u fanúšikov. V staronových dobrodružstvách sa pozrieme do egyptskej hrobky boha Setha, ale aj do Paríža. Aj tentoraz bude všetko ako po starom, no s výrazne vylepšenou grafikou. Zostane možnosť prepínania starej a novej grafiky a tiež fotografický režim. Ten by mal byť o niečo lepší ako pri prvom trojdielnom remasteri.

Bude dostupná pre platformy PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X a Switch. Hra nemá prehnané nároky a pobeží na čomkoľvek, na čom beží Windows 10 alebo 11. Na plnohodnotné hranie vám stačí integrovaná grafika na procesore.

Aspyr Media ako vydavateľ, vývojár a firma známa svojimi remastermi sa o svoje diela stará. Doteraz vyšli v prvej trilógii Tomb Raider I-III tri aktualizácie vylepšujúce prostredie a opravujúce chyby. Išlo o detaily, no určite spríjemnili hranie.

Hoci ide o viac ako 25 rokov starú hru, štúdio do nej prinieslo nové mechanizmy. Ovládanie je možné tradične klávesnicou alebo kombináciou s myšou. Bude vhodná aj pre novodobých hráčov, ktorí sú zvyknutý na iný štýl než len čisto na hranie s klávesnicou.

Tomb Raider IV-VI remasterZdroj: Aspyr MEdia
Tomb Raider IV-VI remaster

Zdroj: Steam

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.