Fanúšikovská základňa plesá nad týmto počinom a dočkáme sa pôvodných dielov tejto hernej série.

Konkrétne ide o verzie Tomb Raider 1 až 3, ktoré budú predstavovať vernú kópiu pôvodne vydaných hier aj s bonusmi. Dátum vydania je stanovený na 14. februára 2024 (narodeniny Lary Croft). Oficiálne uvádzaná cena je 29,99 USD aj keď hru je možné nájsť v rôznych predpredajových akciách za mierne výhodnejšiu cenu. Hovoríme však o zvýhodnení niekoľko eur či dolárov.

Na základe informácií, ktoré poskytol server TechSpot, bude remastrovaná verzia obsahovať špeciálne nastavenia tak, aby si hru vychutnali pôvodní aj noví hráči. Za posledné roky, kedy existuje táto herná séria, sa zmenilo niekoľko prvkov vrátane ovládania. Nejde tak len o zlepšenie grafiky, ale aj o spôsob, akým sa hry hrajú. Nová séria má byť otvorená aj úplným začiatočníkom. Tí možno nebudú priateľsky naklonení pôvodnému systému ovládania.

tomb raider remaster gif s porovnanim starej a novej verzieZdroj: Core Design

Prvé hry z tejto série sa ovládali len šípkami a ďalšími klávesmi. Myš bola zapojená až od verzie Tomb Raider VI s prívlastkom Angel of Darkness. Spoločnosť Aspyr Media, ktorá za remasterovanou edíciou stojí, hovorí, že chce, aby celá kolekcia bola čo najvernejšia pôvodným verziám a používatelia si mohli zachovať svoje zážitky z 90. rokov. Všetky tri hry využívajú pôvodný zdrojový kód pre PC a PlayStation. Je tu teda možnosť starého ovládania založeného na hrách Tomb Raider: Legend, Anniversary a Underworld z čias Xbox 360.

Medzi novinkami sa objaví možnosť voľby obťažnosti, podobne ako pri remasteri pôvodnej hry Resident Evil. Pribudne aj režim fotenia a viac ako 200 achievementov. Lepšia grafika prinesie detailnejšie textúry a oblejšie tvary postáv. To je inak vidieť aj na dostupných fotografiách. Graficky detailnejšie stvárnená postavička Lary Croft je len jednou časťou celej mozaiky. Nové majú byť animácie, efekty ako aj osvetlenie a celková vizualizácia prostredia. Podľa doterajších informácií je vidieť, že modernizácia sa podarila.

Tomb Raider remasterZdroj: Core Design

Zdroj: TechSpot, Core-Design

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.