Novinka ešte viac vylepšuje algoritmus na potlačenie hluku.

Novinka vychádza z minuloročného modelu WH-1000XM2 a pridáva navyše mnoho kľúčových vylepšení, vrátane lepšieho výkonu pri odstraňovaní okolitého hluku.

Nový HD procesor QN1 má takmer 4-násobne väčší výkon ako predchádzajúci procesor. Na rozdiel od potlačenia zvukov z dopravných prostriedkov, na ktorý sa CPU sústredil najviac, je teraz vylepšené odhlučnenie ulice alebo ľudské hlasy. Teda dôraz na filtrovanie vyšších frekvencií.

Slúchadlá sú vybavené technológiou Dual Noise Sensor, ktorá zachytáva zvuky okolia duálnymi mikrofónmi, a následne posiela zvukové dáta do procesoru.

Funkcia Atmospheric Pressure Optimizing je určená na cesty lietadlom. Na základe vlastného merania tlaku upravia výsledné odstraňovanie okolitého hluku.

Slúchadlá majú meniče s priemerom 40 mm schopné reprodukovať vysoké tóny až do 40 kHz. Vstavaný HD procesor sa podieľa aj na zlepšení kvality zvuku s 32-bitový DAC kombinovaným zo zosilňovačom.

Funkcia Adaptive Sound Control prináša aj v tomto modeli viacero režimov, napríklad môžete posilniť zvuky okolia. Vhodné vtedy, keď potrebujete počuť, čo sa deje okolo vás. To už má na starosti funkcia Quick Attention Mode.

Využiteľná napríklad na letiskovom termináli alebo priamo v lietadle. Nezmeškáte žiadne palubné hlásenie. Položením dlane na pravú mušľu okamžite stíšite reprodukciu. Netreba dávať slúchadlá dole z hlavy. Nechýba dotykové ovládanie.

Odstraňovanie okolitého hluku funguje aj bez toho, aby boli slúchadlá pripojené k zdroju hudby. To, kedy sa budú samé vypínať, si nastavuje používateľ cez aplikáciu Headphones Connect.

Výdrž batérie je 30 hodín pri zapnutom Bluetooth a funkcii ANC. Nabíjajú sa cez USB-C port a za 10 minút ich nabijete na 5 hodín počúvania hudby. Slúchadlá budú dostupné od jesene 2018. Cena je stanovená na 380 EUR.

Na článku spolupracovali Xénia Rybáková a Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

Recenzia: Sony WH-1000XM2 – detailnejší zvuk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté