Niektoré vlastnosti sa takmer nezmenia.

Samsung predstaví svoju vlajkovú loď Galaxy Note 10 už 7. augusta 2019. Internetom však už teraz koluje množstvo informácií a leaker Ice Universe najnovšie priniesol stručné zhrnutie hlavných vylepšení v porovnaní s modelom Galaxy S10.

Ice Universe je známy tým, že má často k dispozícii detailné informácie ešte pred ich oficiálnych oznámením. Jeho porovnanie oboch prémiových telefónov od Samsungu je tak s veľkou pravdepodobnosťou presné.

Galaxy Note 10 ponúkne v porovnaní s modelom Galaxy S10 vylepšený dizajn a väčšiu zobrazovaciu plochu. Zväčší sa aj pomer obrazovky k telu, displej teda bude zaberať ešte väčšiu porciu prednej strany.

Ďalším vylepšením bude rýchlejšie úložisku typu UFS 3.0 a rýchlejšie nabíjanie. To by malo byť 25 W v prípade klasickej verzie Notu a 45 W v prípade modelu Note 10+. Nové funkcie by malo dostať aj priložené dotykové pero S-Pen.

Ak ste čakali vyšší výkon alebo výrazne lepší fotoaparát, tieto vlastnosti budú podľa Ice Universe totožné. Týka sa to najmä americkej verzie, ktorá bude mať rovnaký procesor Snapdragon 855. Európska verzia dostane Exynos 9825 a ten by mal ponúknuť mierny nárast výkonu.

Galaxy Note 10+ bude mať vo výbave aj ToF senzor a ten môže zlepšiť kvalitu fotiek pri použití rozmazaného pozadia, ale inak by mali byť fotoaparáty v Note 10 a Galaxy S10 prakticky rovnaké.

Galaxy Note 10 bude dostupný v 4G verzii v najlacnejšej konfigurácii s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Note 10+ bude v predaji v 5G verzii v základnej verzii s 12 GB RAM a 512 GB úložiskom. Ceny majú začínať na úrovni 999 eur pre Note 10 a 1149 eur pre Note 10+.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note 10+ vraj ponúkne 45 W nabíjanie. Za príplatok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit