Plánuje vyrobiť až 100 miliónov kusov.

iPhone 12 považujeme v redakcii za veľký úspech a iPhone 13 by mal byť ešte úspešnejší. Tvrdí to analytik Dan Ives, ktorý odhaduje, že Apple plánuje vyrobiť 90 až 100 miliónov kusov telefónov pripravovaného radu. Ide o 15 % nárast v porovnaní s iPhonmi 12 – v ich prípade sa úvodná produkcia pohybovala na úrovni 80 miliónov kusov. Na správu upozornil portál Cult of Mac.

Ives očakáva, že záujem o telefóny radu iPhone 13 bude vysoký aj z toho dôvodu, že približne 250 miliónov aktuálnych používateľov iPhonov nevymenilo ich telefón počas viac ako 3,5 roka. iPhone 13 tak bude predstavovať ideálnu príležitosť na upgrade. Celkovo je aktuálne na svete približne 975 miliónov aktívne používaných iPhonov.

S Touch ID aj always-on displejom

Ives takisto naznačil, kedy by mal Apple predstaviť svoje ďalšie telefóny. Predpokladá, že sa tak stane počas tretieho septembrového týždňa. A nakoľko sa konferencie Applu štandardne uskutočňujú v utorok, magickým dátumom by mal byť 14. september 2021. Objavili sa však aj špekulácie, ktoré tvrdia, že iPhony 13 budú oznámené vo forme virtuálnej konferencie, avšak až v priebehu októbra.

Dá sa predpokladať, že dátum predstavenia nových iPhonov a takisto aj reálny objem úvodnej produkcie sa môžu meniť a to v závislosti od toho, ako sa bude vyvíjať aktuálna polovodičová kríza.

iPhone 13 by mal priniesť niekoľko praktických zlepšení. Spomína sa návrat snímača odtlačkov prstov, ktorý bude umiestnený priamo v displeji. Nová generácia iPhonov by mala takisto ponúknuť kvalitnejší displej s funkciou always-on. A Ives spomína aj zväčšenie úložiska v prípade najvyššieho modelu na kapacitu 1 TB či zabudovanie LiDAR senzora do všetkých štyroch modelov radu iPhone 13.

Zdroj: Cult of Mac

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Porovnali sme všetky modely. Ktorý by sme si kúpili? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit