Bola to len otázka času.

Funkciu Dynamic Island (dynamický ostrov), ktorá bola možno trochu prekvapivo jednou z najviac rezonujúcich softvérových noviniek pri predstavení nových iPhonov 14 Pro, teraz oficiálne „od výroby“ dostáva prvý Android telefón. Informuje o tom portál 9to5google.com.

Je ním aktuálne predstavený model realme C55 a výrobca túto funkciu nazýva Mini Capsule, teda minikapsula. Oproti iPhonom 14 Pro, kde sa dynamický ostrov rozširuje z výrezu v tvare pilulky, v prípade realme C55 ide len o jednoduchý kruhový „priestrel“ na predný fotoaparát.

Podľa doteraz dostupných informácií dokáže Mini Capsule informovať o stave nabitia telefónu, zobraziť upozornenie na slabo nabitú batériu a spotrebu dát, prípadne zobrazovať počet krokov a prejdenej vzdialenosti.

Ak to má byť všetko, tak je to dosť chudobná ponuka v porovnaní s iPhone 14 Pro, kde Dynamic Island zobrazuje aj rôzne oznámenie a ovládacie prvky. Pochopiteľne, vývojári môžu časom do Mini Capsule pridať ďalšie funkcie.

Okrem spomínanej softvérovej záležitosti nový realme C55 veľmi nemá čím zaujať. Je to klasický smartfón strednej triedy so 6,72-palcovým displejom s Full HD+ rozlíšením (2400 x 1080) a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Poháňa ho čipset MediaTek Helio G88, batéria má 5000 mAh s 33-wattovým nabíjaním. Veľkosť pamäte a vnútorného úložiska je 8 GB/256 GB, hlavný fotoaparát má 64 Mpx a doplnený je zbytočným 2 Mpx hĺbkovým snímačom.

Paradoxne, hovorí sa aj o tom, že Apple síce ešte v iPhone 15 použije Dynamic Island a to dokonca aj na základných modeloch (teda nielen radu Pro), ale hneď pri ďalšej generácii iPhone 16 ho definitívne nahradí umiestnením prednej kamery a potrebných snímačov pod displej. To sú už ale skutočne iba fámy, na ktorých potvrdenie si musíme počkať.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.