Bude takto skutočne vyzerať nová vlajková loď kórejského výrobcu?

So sériou obrázkov prichádza portál OnLeaks, ktorý sa rokmi stal dôveryhodným zdrojom. Aj keď stále nevieme, či budú novinky označené ako Galaxy S21 alebo S30, stále viac sa prikláňame k označeniu Galaxy S21. Nižšie na obrázkoch sa nachádza vrcholový model série s označením Ultra.

Model Galaxy S21 Ultra vyzerá dosť podobne ako nedávno zverejnené rendery Galaxy S21. Rozdiel spočíva v displeji, ktorý má byť zakrivený, ako to zvyčajne býva v prípade prémiových zariadení. Portál OnLeaks uvádza, že uhlopriečka displeja by sa mala pohybovať v rozmedzí 6,7 až 6,9-palca a v strede prednej strany je umiestnená selfie kamera. V mieste fotoaparátu bude mať zariadenie hrúbku približne 10,8 mm – celkovo 165,1 × 75,6 × 8,9 mm.

Ďalšia veľká zmena je v oddelení fotoaparátov. Zatiaľ čo zostava sleduje rovnaké dizajnové prvky ako pri štandardnom modeli, pri Galaxy S21 Ultra bude väčšia. Pojme blesk fotoaparátu a aj štvrtý fotoaparát. Špecifikácie fotoaparátu ešte nie sú známe, no dá sa očakávať, že bude použitá zostava v zložení primárny, ultraširokouhlý teleobjektív a periskop.

V poslednom čase sa čoraz viac skloňuje aj možnosť, že Samsung do radu Galaxy S pridá podporu dotykového pera S Pen, čo by znamenalo, že táto funkcia sa dostane do ďalšieho prémiového radu zariadení. 

OnLeaks však upozorňuje, že model Galaxy S21 Ultra nebude mať samostatný slot pre S Pen a tým pádom nie je možné dotykové pero vsunúť do tela zariadenia tak, ako to poznáme zo série Galaxy Note. Je možné, že uchytenie pera bude riešené externe.

Zdroj: OnLeaks

Prečítajte si aj:

Sériu Samsung Galaxy S21 vraj spoznáme skôr: Nebude už prémiová?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.