ZTE predstavilo limitovanú edíciu modelu Axon 30 Ultra. 

Ide o telefón s pamäťou RAM o kapacite 18 GB. Táto kapacita pritom môže byť virtuálne navýšená na viac ako 20 GB. Okrem toho, súčasťou smartfónu je aj interné úložisko s kapacitou až 1 TB, čo znamená, že Axon 30 Ultra Aerospace Edition dostal najštedrejšiu kombináciu pamätí, aká sa na trhu nachádza. 

Prvé smartfóny so 16 GB pamäte RAM prišli už začiatkom roka 2020. O rok neskôr sa na trhu objavili telefóny s kapacitou 18 GB RAM. Aj keď novinka z dielne ZTE dokáže pamäť RAM virtuálne zvýšiť na viac ako 20 GB, na tejto úrovni v skutočnosti zatiaľ nie sme. Možno sa dočkáme na prelome rokov.

ZTE Axon 30 Ultra 5G Aerospace VersionZdroj: GizChina

Prečo až 20 GB RAM?

ZTE vybavilo model Axon 30 Ultra Aerospace Edition technológiou Memory Fusion Pro, ktorá dokáže 18 GB RAM rozšíriť na viac ako 20 GB RAM, čo umožní používať aj ten najnáročnejší softvér bez akýchkoľvek problémov.

Axon 30 Ultra v limitovanej verzii Aerospace Edition je vybavený zostavou fotoaparátov so štyrmi objektívmi s možnosťou zhotovovania fotografií ich kombináciou. Až tri fotoaparáty majú rozlíšenie 64 Mpx, vrátane hlavného a ultraširokouhlého. K nim sa ešte pridáva 8 Mpx fotoaparát s 5× periskopickým priblížením.

ZTE Axon 30 Ultra Aerospace Edition (18 GB/1 TB) bude v Číne dostupný od 25. novembra. Aj napriek tomu, že cena nebola zatiaľ oznámená, s určitosťou bude vyššia ako v prípade modelu Axon 30 Ultra, ktorého odporúčaná predajná cena je v prepočte 925 eur za najvyššiu verziu 16GB/1TB. Nie je pritom vylúčené, že cena modelu Axon 30 Ultra Aerospace Edition presiahne sumu 1100 eur.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.