Údajne sa to deje samovoľne.

Aktuálne vlajkové lode spoločnosti Google už od ich predstavenia sprevádzajú viaceré problémy, ku ktorým sa teraz pridáva samovoľné praskanie displejov. Problém sa týka oboch modelov Pixel 6 a 6 Pro, ktorým sa bez zjavnej príčiny začali objavovať praskliny. Aj keď vo väčšine prípadov sa problém týka modelu 6 Pro so zakriveným displejom, problém sa objavil aj pri modeli Pixel 6.

Je zaujímavé, že oba modely majú vpredu aj vzadu ochranné sklo Gorilla Glass Victus, ktoré je aktuálne najtvrdším komerčne dostupným sklom pre mobilné telefóny. Ani to však nezabránilo vzniku prasklín, ktoré sa väčšine prípadov tiahnu od rohov displeja alebo z jednej z bočných strán. 

Takéto spontánne praskliny obrazovky nie sú v smartfónoch ničím výnimočným a zvyčajne vznikajú v dôsledku chyby vo výrobnom procese, ktorá spôsobuje tlak v skle displeja, ktoré na následky jeho pôsobenia nakoniec praskne. Na príčine samozrejme môžu byť aj veľké zmeny teploty. 

Vyzerá to však tak, že výrobná chyba sa týka iba malého percenta zariadení konkrétnej série a nie všetkých smartfónov Pixel 6 alebo 6 Pro.

Zdroj informácie uviedol, že Google sa k tomuto problému zatiaľ postavil zamietavo a reklamácie neuznal. Súčasťou vyjadrení bolo aj tvrdenie, že „Obrazovky len tak nepraskajú„.

Podľa niektorých správ je zrejmé, že Google problém už aktívne prešetruje.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.