Tentokrát je to naozaj najlepšie z najlepšieho. Čo by naši redaktori označili podľa nich za skutočne top produkt roka 2019? Tu sú ich tipy.

ONDREJ

DJI Osmo Mobile 3

DJI Osmo Mobile 3

DJI Osmo Mobile 3, Zdroj: DJI

Ak si mám vybrať produkt, ktorý som si počas roka kúpil a najviac mi pomohol, tak je to nový gimbal od DJI. Osmo Mobile 3 naozaj dodá stabilitu do videa, rovnako umožní lepšie fotografovať a dostať sa s mobilom do rôznych nezvyčajných situácií. Nacvičil som si už rýchle nasadenie smartfónu do neho, má dlhú výdrž na batériu a poradí si aj s veľkými telefónmi. Aj zabudovaná aplikácia je fajn a dobre sa s ňou robí. Chcel by som ale aj možnosť nahrávania videa na microSD kartu, čo zatiaľ neumožňuje. Preto môj druhý tip na super aplikáciu je FILMiC Pro, ktorá je na video so smartfónom neprekonateľná.

FERO

AMD Ryzen 3000

AMD Ryzen 3000Zdroj: HWCooling.net

AMD Ryzen 3000, Zdroj: AMD

Nová generácia Ryzen procesorov, ktorú AMD uviedlo na trh, naplno potvrdila jeho aktuálnu rolu technologického lídra v CPU oblasti. Výrazným zvýšením jednovláknového výkonu uzavrela poslednú slabinu, v ktorej si Intel zachovával odstup, zatiaľ čo v tej mnohovláknovej sfére mu utiekla ešte viac do nebies. Nie náhodou má dnes osem z desiatich najpredávanejších CPU na Amazone logo AMD, rovnako ako 16 z prvej dvadsiatky. Kým AMD Ryzen 9 3900X z hľadiska univerzálnosti kraľuje klasickej triede CPU, v rámci najvýkonnejšieho HEDT trhu dominujú z neho odvodené Threadrippery, ktoré doslova roztrhali všetko navôkol. Takúto technologickú dominanciu AMD, vyplývajúcu zo 7 nm výrobného procesu a prelomovej čipletovej stratégie, sme naposledy zažili na prelome storočí, kedy AMD vyhralo vojnu o prelomenie prvého gigahertzu.

ROMAN

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro, Zdroj: Huawei

Nad výberom top produktu som dlhšie premýšľal, avšak v žiadnom zo segmentov, ktorým sa venujem, som nenašiel žiadne výrazné inovácie. Voľba preto padla na Huawei Mate 30 Pro. Ten sa síce v dobe prípravy tohto článku na Slovensku nepredáva, avšak patrí medzi technologicky najvyspelejšie telefóny na trhu. A ponúka momentálne najkvalitnejšie ultraširokouhlé fotografie vo dne aj v noci – práve v tomto smere dosiahol Huawei v roku 2019 najvýraznejší posun smerom vpred, a to v rámci všetkých výrobcov. Apple a jeho iPhone 11 Pro môže iba ticho závidieť, pri fotení v noci dvojnásobne. Huawei celkovo dokázal v roku 2019 priniesť viacero inovácií a sám som zvedavý, čo ukáže v roku 2020.

MIŠO

Fujitsu Lifebook U939X

Fujitsu Lifebook U939X

Fujitsu Lifebook U939X, Zdroj: Fujitsu

Neskutočne prepracovaný notebook zo série konvertibilných zariadení. Konfiguráciou ma pracovné notebooky až tak nezaujmú. Je to o hrubom výkone a sume, ktorú ste ochotní si zaplatiť. Technológie a detaily z ktorých celok pozostáva. To je niečo, čo ma zaujalo práve na tomto modeli. Superľahký notebook v 13,3“ verzii má hmotnosť iba 1,027 kg. Toto sa už dá používať v ruke aj ako tablet. Dotykové pero zasunuté zboku notebooku alebo čítačka dlane PalmSecure a šachta na karty SmartCard. K tomu dve webové kamery, medzi ktorými sa dá prepínať a množstvo technológií, ktoré na pohľad nie sú vidno. Telo z horčíkovej zliatiny s pružnosťou, aby sa pri páde minimalizoval tlak a možné poškodenie. Tenký dizajn a žiadne výhovorky. Portov tu máte viac ako pri iných aj rozmerovo väčších notebookoch na trhu.

PEŤO

Garmin  fēnix 6X Pro Solar

Garmin fénix 6X Pro Solar

Garmin fénix 6X Pro Solar, Zdroj: TOUCHIT

Aj tento rok dokázal Garmin posunúť modelový rad fēnix ešte ďalej a vtesnať do svojich najzásadnejších hodiniek opäť to najlepšie. Okrem bohatšej výbavy sa zmeny udiali konečne aj v dizajne. Tentokrát poteší menšia hrúbka puzdra, ale aj podstatne väčší displej. Celkovo sú hodinky oveľa pohodlnejšie, než staršie verzie. Tradične bohaté funkcie sú podporené aj prepracovanou aplikáciou pre smartfóny. Z radu fēnix 6 je pritom model X Pro Solar tým najvýraznejším a Garmin tak pripravil skutočnú lahôdku pre všetkých outdoorových nadšencov. Nekompromisne vybavené inteligentné hodinky potešia aj svojou spoľahlivosťou v každej situácii.

MIRO

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019, Zdroj: Mitsubishi

Rok 2019 som strávil v spoločnosti skvelých áut, no iba jedno z nich tu môžem spomenúť. Moje srdce je síce naklonené západu, no tentokrát ma to ťahá na ďaleký východ. Najlepším autom je pre mňa Mitsubishi Outlander PHEV 2019. Modernizovaný Plug-In-Hybrid ponúka reálny dojazd na batériu okolo 40 kilometrov + účinnú rekuperáciu a keď vám dôjde šťava, tak sa stále môžete spoľahnúť na výkonný benzínový motor. Okrem toho je to praktické a priestranné SUV s pohonom všetkých kolies, takže v problémoch vás len tak ľahko nenechá. Z pohľadu moderných technológií sú na trhu aj vyspelejšie autá, ale zdravý sedliacky rozum + ekonomické uvažovanie hovorí, že toto je výborná voľba. Tento model je ekologickejší a je to dobrá vstupná brána do sveta reálnych elektromobilov. S novým Outlanderom PHEV som strávil veľa času a konštatujem, že sa skutočne podaril.

Značky: