Rok 2023 bol pre spoločnosť Apple skutočne významný.

Za posledný rok spoločnosť Apple predstavila viacero nových produktov, ktoré boli pre používateľov revolučné. Či už rozprávame o novej sérii iPhone 15 s USB-C portom alebo nedávno predstavených MacBookoch, vždy sa bolo na čo pozerať. O čom sa už ale hovorí o niečo menej sú produkty, ktoré americký gigant už nepredstavil a pravdepodobne ani nikdy nepredstaví.

Vo väčšine prípadov išlo o zariadenia, ktoré sa v portfóliu spoločnosti držali niekoľko generácií, no až tento rok sme sa s nimi mohli rozlúčiť. Namiesto nich prišli iné náhrady, na ktoré si fanúšikovia budú musieť zvyknúť.

Apple iPhone mini

Po niekoľkých generáciách sme tento rok mohli dať zbohom menšiemu iPhonu s označením mini. Menšie telefóny nie sú až také populárne, ako by sa mohlo zdať, najmä teda nie pri takej veľkosti, akú zvolila spoločnosť Apple. Ich menšie verzie iPhonov boli aj pre nadšencov do kompaktných telefónov až príliš malé a nepredávali sa veľmi dobre. A tak ich tento rok nahradil väčší model, konkrétne telefón s označením iPhone 15 Plus.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

13″ MacBook Pro s Touchbarom

Dotykový panel nad klávesnicou bol mnohými zbožňovaný aj nenávidený prvok. Jediný MacBook, ktorý si tento prvok ešte stále držal, bol 13-palcový MacBook Pro. Po predstavení nových MacBookov sa však na trhu ukázali len 14- a 16-palcové verzie MacBooku Pro, čím Apple potvrdil, že éra Touchbaru je taktiež u konca.

MagSafe batéria

V roku 2021 spoločnosť Apple predstavila batériu, ktorá sa na zadnej strane prichytila o telefón pomocou technológie MagSafe. Vďaka tomu dokázala rozšíriť základnú kapacitu batérie telefónu a prvý raz sa objavila pri modeli iPhone 12. So sériou iPhone 15 sa však už žiadny takýto pomocník pre majiteľov iPhonov na trhu neobjavil, čo možno niekoho zamrzí, avšak tohtoročné modely majú už pomerne dostatočne veľké kapacity batérií.

MagSafe Duo

V roku 2020 sa na trhu ukázal iný doplnok, ktorý profitoval z technológie MagSafe. Šlo o bezdrôtovú nabíjačku, ktorá dokázala súčasne nabíjať váš smartfón aj inteligentné hodinky. Aj tento produkt však tento rok skončil bez svojho nástupcu a je pravdepodobné, že ku zmene prišlo z dôvodu prechodu smartfónov na USB-C konektor.

Doplnky z kože

Apple vždy vsádzal na prémiovú kvalitu a rovnako to bolo aj pri doplnkoch. Tie boli v mnohých prípadoch z kože, no tento rok sa americký gigant rozhodol vsadiť na iný materiál, ktorý sa nazýva FineWoven. Aj v tomto prípade teda možno povedať, že Apple zmenil smer a doplnkom z kože sa už oficiálne venovať nebude.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.