Redaktor uznávaného magazínu Forbes Ewan Spence vo svojom nedávno publikovanom článku odkryl tretie možné riešenie umiestnenia Touch ID v očakávanom iPhone desiatej generácie. 

September sa nezadržateľne blíži a špekulácie ohľadne najnovšieho iPhonu pomaly vrcholia. Podľa množstva uniknutých informácií z rôznych zdrojov je takmer isté, že iPhone 8 príde na trh s takmer bezrámikovým displejom. Tomu bude musieť prenechať svoje miesto aj príznačný „Home button“, do ktorého je aktuálne integrovaná technológia Touch ID, prostredníctvom ktorej používatelia môžu svoje zariadenie odomknúť, alebo napríklad overiť realizáciu platby či nákup plateného obsahu v App Store. Kým začiatkom roka prevládal názor, že Apple vyrieši problém s Touch ID jeho integráciou priamo do displeja, neskôr sa začalo vynárať čoraz viac hlasov, ktoré tento spôsob zavrhli z dôvodu, že Apple tento rok nestihne túto technológiu dokončiť do požadovaného finálneho stavu.

Vysoko pravdepodobnou sa preto stala možnosť umiestnenia Touch ID na zadnú stranu pod kameru podobne, ako to majú vyriešené aj konkurenčné vlajkové lode ako Samsung Galaxy S8 či LG G6. Tejto možnosti pridáva na dôveryhodnosti aj čerstvo uniknutá fotografia zadnej časti iPhonu 8 na technologicky zameranom portáli BGR.

Uniknuté fotografie zverejnené portálom BGR

Tretia možnosť, s ktorou Forbes špekuluje, by sa mohla ukázať praktickejšia v porovnaní s umiestnením Touch ID v zadnej časti. V článku uvádza, že Apple môže umiestniť senzor na pravú hranu iPhonu, podobne ako to má vyriešené vo svojich smartfónoch rady Xperia Sony. Tieto dohady stavia na biometrickom dotykovom mechanizme, ktorý si Apple patentoval ešte v decembri minulého roka. Ide totiž o patent, v ktorého popise je okrem iného aj text:  „zostava biometrických snímačov prstov môže byť prenášaná vstupným zariadením, napríklad tlačidlom napájania, pozdĺž relatívne tenkého okraja púzdra, čo môže umožniť zväčšenie displeja„.

Bude mať iPhone 8 snímač odtlačkov prsta po vzore Sony?

Je možné, že bude v budúcom iPhone technológia rozpoznávania tváre, o ktorej sme písali v samostatnom článku taká prepracovaná, že používanie snímaču odtlačku prstov pôjde tak či onak pomaly do úzadia. Kým však táto technológia, alebo napríklad snímač dúhovky plnohodnotne nenahradia Touch ID, považujeme umiestnenie na pravú hranu iPhonu za zaujímavé riešenie, ktoré by sa mnohým určite páčilo. A čo vy? Aké umiestnenie Touch ID by vyhovovalo vám, keby by ste mali na výber? Budeme radi, ak vyjadríte svoj názor v diskusii pod článkom.

Zdroj: Cult of Mac

 

Značky: