Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Unikátna staronová turistická atrakcia Košického kraja má aj vlastnú webovú stránku

Najnovšou turistickou atrakciou Košického kraja je zrekonštruovaná lanovka z obce Dedinky v Rožňavskom okrese na planinu Geravy na juhu Slovenského raja. Lanovka, pôvodne postavená v roku 1970, bola od roku 2012 mimo prevádzky pre zlý technický stav.

Spomínaná lanovka, celým názvom Osobná visutá jednolanová dráha obežného systému s pevným uchytením jednomiestnych sedačiek, si vyslúžila pomenovanie slovenský unikát. Bola totiž poslednou funkčnou jednosedačkovou lanovkou na Slovensku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Telekom vypne službu, ktorú ste používali dlhé roky

Slovak Telekom pristupuje k postupnému ukončeniu služby Odkazová schránka a to pri pevných i mobilných službách.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. YouTube mení pravidlá. Pozor na toto nastavenie

Google počas ostatných rokov vykonal zmeny, ktoré majú vplyv na fungovanie viacerých aplikácií a služieb. Ide predovšetkým o inteligentné funkcie naprieč viacerými aplikáciami spoločnosti. Ďalšia dôležitá zmena sa dostáva do aplikácie YouTube, ktorá nadobudla platnosť 8. augusta. Jej rozšírenie pravdepodobne zaberie spoločnosti Google niekoľko mesiacov, pokým ju dokáže rozšíriť na všetkých prihlásených používateľov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Microsoft prestane podporovať ďalšie procesory vo Windows 11

Microsoft upravuje zoznam procesorov, ktoré bude Windows 11 oficiálne podporovať. Okrem postupného pridávania nových modelov podľa toho, ako ich vyvíjajú firmy a uvádzajú na trh, dochádza aj k tomu, že mnohé procesory bývajú z tohto zoznamu odstraňované. Na tento jav sme upozornili už v minulosti. Teraz prichádza ďalšia várka procesorov, ktorá bude na zozname postupne odstraňovaných.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Oficiálne: Telekom a O2 budú zdieľať mobilnú sieť. Čo to znamená v praxi?

Slovak Telekom a O2 uzavreli dohodu o zdieľaní technológie mobilných sietí. Ide o prvú dohodu svojho druhu na Slovensku, pretože Telekom aj O2 budú spoločne využívať mobilnú sieť, ktorá bude s výnimkou Bratislavy a Košíc rozdelená do dvoch oblastí – jednu oblasť bude mať na starosti Telekom, druhú oblasť O2.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: