Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Čo sa stane, keď pripojíte iPhone 15 k Android smartfónu cez USB-C kábel?

Jedným z hlavných zlepšení všetkých smartfónov série iPhone 15 je nový USB-C port. Ten má v prípade základných modelov pomalšie prenosové rýchlosti na úrovni USB 2 (rýchlejší prenos na úrovni USB 3 ponúkajú iba smartfóny iPhone 15 Pro (Max)), avšak aj napriek tomu výrazne zvyšuje používateľský komfort, nakoľko aj iPhone už môžete konečne nabíjať USB-C káblom.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Motorola: Toto bude kráľ mobilných telefónov na Slovensku

O najnovších telefónoch Motorola sme už na našich stránkach informovali. Teraz sme si boli pozrieť novinky naživo.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Android 14 prinesie jednu z najlepších funkcií iPhonov

Používatelia smartfónov so systémom Android mohli doteraz len závidieť majiteľom iPhonov. Systém iOS sa vyznačuje tým, že používateľov informuje o zdraví batérie, pričom indikuje aj to, kedy je ideálny čas na jej výmenu. Smartfóny s Androidom však takouto funkciou doteraz nedisponovali, malo by sa to ale zmeniť. Aspoň to teda naznačujú posledné úniky.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Android: Nepoužívané aplikácie už nemusíte odinštalovať

Spoločnosť Google začiatkom roka 2022 informovala, že pripravuje nový archivačný nástroj, ktorý prinesie množstvo výhod pre používateľov Android telefónov, ale aj vývojárov. Google v tom čase tvrdil, že nástroj pomôže v zariadeniach so systémom Android uvoľniť potrebný úložný priestor, pričom po archivácii a odstránení nepotrebných častí aplikácií používateľ získa späť až 60 % úložného priestoru. Výhodou tohto riešenia je, že používateľ neprichádza o svoje údaje, pretože aplikácia nie je odinštalovaná, ale iba archivovaná s potrebnými databázami. Toto riešenie má tak množstvo výhod.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Čo je to aktualizácia konfigurácie Windows

Tá sa nazýva Aktualizácia konfigurácie Windowsu a má za úlohu prispôsobiť nastavenia operačného systému tak, aby ste mohli dostávať nové aktualizácie hneď ako budú dostupné. Je to čiastkové nastavenie celého systému aktualizácií a na to, aby ste dostávali prednostne vylepšenia systému, je potrebné zaškrtnúť nastavenia s názvom Získajte najnovšie aktualizácie hneď, ako budú k dispozícii.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: