Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Xiaomi TV Stick 4K: Najlepší TV Stick na trhu?

Druhá generácia TV Sticku od Xiaomi prináša vítané zlepšenia a odstraňuje viacero nedostatkov svojho predchodcu. TV Stick je zariadenie v tvare veľkého USB kľúča, ktoré obsahuje HDMI koncovku namiesto USB konektora. Je to kvôli tomu, aby ste mohli TV Stick priamo pripojiť do televízora, monitora či projektora s HDMI portom – dané zariadenie takýmto spôsobom premeníte na inteligentný televízor. Viac o tejto novinke sa dočítate v našej recenzii nižšie.

2. Honor Magic4 Lite: tenké rámčeky a 66 W nabíjanie

Tento telefón sme používali ako hlavný niekoľko dní. Jeho hlavné výhody sú extra tenké bočné rámčeky, vynikajúca výdrž na batériu, vzhľadom na cenu dostatok výkonu a krásny a pritom odolný dizajn. Zadná časť je z matného plastu a nenájdete na nej stopy po odtlačkoch prsta. Magic4 Lite sme testovali v titánovo-striebornej farbe. Telefón sa dobre drží v ruke a to aj napriek pomerne veľkej uhlopriečke displeja. Je to až 6,81 palca, ale zaoblené hrany na zadnej časti spôsobujú, že tento telefón sa dobre drží v ruke. Rozlíšenie displeja s hustotou 385 ppi je na túto triedu plne postačujúce. Viac už v našej recenzii nižšie.

3. Používate Android aplikáciu na nahrávanie telefonických hovorov?

Google oznámil, že od 11. mája 2022 zmení API rozhranie pre funkcie prístupnosti, ktoré umožňovalo aplikáciám tretích strán (okrem iného) nahrávať telefonické hovory. V praxi to znamená, že pokiaľ aplikáciu s takouto funkciou používate vo vašom Android telefóne, od polky mája sa pravdepodobne stane nepoužiteľná. Respektíve, vývojári budú musieť vymyslieť iný spôsob, ako nahrávať telefonické hovory, nakoľko už nebudú môcť využívať spomenuté API rozhranie. Sami sme zvedaví, ako vývojári na túto zmenu zareagujú. Viac o tejto zmene sa dočítate v článku nižšie.

4. Rýchly štart počítača – vypnúť funkciu či nie?

Oplatí sa zasahovať do systémových nastavení a meniť ich štandardné hodnoty? Rýchle spustenie je funkcia štandardne predvolená a je tu z čias otáčkových diskov. Ak váš notebook používa HDD a nie SSD, treba nechať možnosť Rýchle spustenie zapnutú. Viac v článku nižšie.

5. Honor je nový Huawei: Nárast predajov je obrovský

Honor zaznamenal úspechy vo viacerých ukazovateľoch. Značka dokonca zaznamenala najvyšší medziročný a medzikvartálny rast, k čomu je dopomohol aj vlajkový model Magic4. Za ostatné tri roky je však na čínskom trhu badať klesajúci trend, kedy trh so smartfónmi dlhodobo dosahuje slabšie predajné výsledky.

Prečítajte si aj:

Značky: