Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Google a Samsung chcú odstrániť jeden z hlavných nedostatkov systému Android. Snáď sa pridajú aj ďalší výrobcovia

Google zadefinoval pravidlá, ako by mali smartfóny pracovať s aplikáciami, ktoré bežia na pozadí. Jeden z hlavných rozdielov medzi smartfónmi so systémom Android a iPhonmi spočíva v tom, ako fungujú aplikácie na pozadí a ako (spoľahlivo) sa zobrazujú notifikácie z aplikácií. iPhone má v tomto smere výhodu, keďže Apple vyvíja aj softvér aj hardvér a môže si všetko odladiť tak, aby aplikácie na pozadí a notifikácie z nich fungovali spoľahlivo.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Samsung Galaxy: Nájsť stratený telefón nebolo nikdy jednoduchšie

Či už na nájdenie telefónu použijete riešenie konkrétneho výrobcu smartfónov, alebo aplikáciu Nájsť zariadenie od spoločnosti Google, všetky tieto možnosti majú vo väčšine prípadov jeden zásadný nedostatok. Telefón musí byť pri ich používaní online, čo znamená, že musí mať aktívne dátové pripojenie, aby bolo možné zariadenie vyhľadať a následne vykonať základné kroky k jeho zabezpečeniu a nájdeniu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Motorola edge 40: štýlovka za zaujímavú cenu

Motorola rozširuje rodinu edge o smartfón motorola edge 40. Ten má zaoblený displej, je tu ochrana proti prachu a vode IP68, výkonný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx a rýchle nabíjanie v elegantnom a štýlovom dizajne.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Ako zakázať marketingové volania

Marketingové volania s ponukami rôznych produktov či služieb patria medzi najotravnejšie telefonáty, s akými sa môžeme stretnúť. Mnohí z nás zažili, že takéto hovory prichádzali v úplne nevhodný čas a pre veľa ľudí boli skutočne obťažujúce.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Je tu nové prihlasovanie do Googlu

Google ohlásil zavedenie služby tzv. Prístupových kľúčov. Nebudete si musieť pamätať heslá, no je treba dodržať niekoľko základných predpokladov. Nová funkcia na prihlasovanie sa do vášho účtu Google by mala uľahčiť prístup k službám na vyslovene vašich zariadeniach. Práve tie budú konečným autorizačným prvkom a ak ste vaše zariadenie odomkli, je teda predpoklad, že ste to vy a teda ste potvrdili identitu voči Googlu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: