Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Motorola edge 40: zaujímavý dizajn a pekné fotky

Motorola sa celkom rozbehla. Už sme testovali model edge 40 Pro a je to vynikajúci telefón. Teraz k nám do redakcie pribudol telefón edge 40 a v článku predstavíme naše skúsenosti s ním. Predovšetkým treba povedať, že edge 40 sa dosť podobá na edge 30 Fusion. Tých zmien zase nie je až tak veľa, ako by sme čakali.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Neuralink Elona Muska: Testy na ľuďoch dostali zelenú

Neuralink je neurotechnologická spoločnosť, ktorá vyvíja implantovateľné rozhrania mozog-počítač (BCI). Spoločnosť bola založená v roku 2016 Elonom Muskom a tímom vedcov a inžinierov. Koncom roka 2022 sa Elon Musk dokonca nechal počuť, že do pol roka by spoločnosť Neuralink mala byť schopná implantovať svoje zariadenie na prepojenie mozgu a počítača do hlavy človeka. K tomuto cieľu výrazne pomôže aj práve získané povolenie, ktoré dalo testom na ľuďoch zelenú. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. TicWatch Pro 5 oficiálne: Dva displeje a konečne poriadna konkurencia pre Samsung Galaxy Watch5 Pro

Hodinky TicWatch Pro 5 sú po takmer ročných špekuláciách konečne oficiálne predstavené a od 24. mája 2023 sú v predaji za 360 eur. V slovenských obchodoch som ich zatiaľ nevidel, avšak nemecký Amazon ich už predáva. Hodinky ponúkajú 1,43-palcový displej, ktorý využíva dve vrstvy – jedna vrstva je OLED panel, druhou vrstvou je FSTN panel, ktorý je aktívny v always-on režime a má minimálnu spotrebu batérie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Máte pocit cenzúry? Tak takto to majú v Číne

Kybernetický úrad Číny uviedol, že medzi 10. 3. – 22. 5. 2023 zrušil 67 000 účtov na sociálnych sieťach a odstránil množstvo príspevkov v rámci „nápravnej“ činnosti. Čína sa už od roku 2021 zamerala na miliardy účtov za účelom vyčistenia kybernetického priestoru a uľahčenie kontroly zo strany úradov. Správa Reuters hovorí o ďalších detailoch.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Emisná norma Euro 7 vraj zdraží autá o 2000 eur. Najlacnejšie by mohli stáť 25 000 až 30 000 eur

Plánované zavedenie emisnej normy Euro 7 sa v posledných týždňoch a dňoch stalo jednou z najdiskutovatejších tém nielen na špecializovaných automobilových portáloch, ale aj v bežných médiách.

Je to logické, keďže pôjde o jednu z najväčších zmien na automobilovom trhu a veľmi zasiahne do života bežných ľudí. Platiť by mala pritom už o dva roky v júli.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: