Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Honor Magic4 Pro: V prvej lige (RECENZIA)

Honor je späť v plnej sile a Magic4 Pro je toho dôkazom. Honor Magic4 Pro je telefón, ktorý môže byť atraktívny pre všetkých milovníkov produktového radu Huawei Mate. Podobnosť nezaprie a pre niekoho výhodou bude, že obsahuje Google služby. Zároveň je kompatibilný s Huawei notebookmi a technológiami rýchleho nabíjania od tejto firmy. Takže, ak ste čakali, až Huawei príde na trh s vlajkovou loďou s Google službami, už nečakajte. Honor Magic4 Pro je telefón pre vás a bude vám fungovať s vašim ekosystémom Huawei zariadení, ktoré už máte doma. Viac o tejto novinke sa dočítate v našej recenzii nižšie.

2. Štát pokračuje v blokovaní stránok. Vláda schválila predĺženie zákona

Dočasné blokovanie nebude tak dočasné, ako sa mohlo na prvý pohľad javiť. Národná rada Slovenskej republiky schválila doplnenie pôvodného zákona o kybernetickej bezpečnosti a predĺžila tým možnosť blokovať šírenie dezinformácií a škodlivého obsahu. Zo strany vlády ide o prostriedok pri vedení hybridnej vojny. Dôvodovú správu nájdete na tomto odkaze. Potrvá do 30. 9. 2022. Z našich odhadov nepredpokladáme, že toto je finálny termín „dočasného“ riešenia. Viac o tejto problematike sa dočítate v článku nižšie.

3. Toto je Nothing phone (1) v celej svojej kráse

Pred pár dňami sa mohlo zdať, že nová spoločnosť Carla Peia (ex-OnePlus) nám dizajn svojho prvého telefónu bude odkrývať postupne. Teraz to však vyzerá tak, že sme sa mýlili. Spoločnosť Nothing tento telefón ukázala v celej jeho krase, čím pre všetkých odkryla jeho jedinečný dizajn.

Vďaka príspevku spoločnosti sa už teraz môžeme pozrieť na priehľadnú zadnú stenu telefónu Nothing phone (1), ktorého priehľadný dizajn nám v konečnom dôsledku odkrýva iba cievku bezdrôtového nabíjania. Aj keď dizajn je skutočne „iný„, chceli sme vidieť o niečo viac hardvéru. Viac o tomto telefóne sa dozviete aj z videí v článku nižšie.

4. Jednoduchší život s elektrickým autom

Elektrické autá sa poriadne rozbehli a na stole je návrh na zákaz predaja nových áut so spaľovacími motormi v Európe. Posun smerom k predaju elektrických áut je teda jasný.

Ak si kúpite elektrické auto či plug-in hybrid, ideálne riešenie pre vás je použiť na nabíjanie wallbox – buď vlastný alebo v bytovom dome či v práci. Vtedy nabijete auto pomerne rýchlo a za výhodnú sumu. Pokiaľ ale cestujete s autom s elektrickým pohonom na dlhšiu trasu, nabíjaniu v sieti verejných nabíjačiek sa nevyhnete. Viac o tejto problematike sa dočítate v článku nižšie.

5. Je možné do zálohomatu opakovane vhadzovať tú istú fľašu a „zarábať“ na tom?

Tiež vám už napadlo, či by zálohomat v obchode opakovane zarátal tú istú fľašu a dal vám za jeden obal od nápoja niekoľko záloh?

Ako koncept to vyzerá jednoducho a realizovateľne. Uviazali by ste fľašu za hrdlo na povrázok, vhodili ju do „fľaškomatu“, po nasnímaní kódu ju rýchlym trhnutím za motúzik vytiahli von a celý proces opakovali. Za jediný obal od nápoja by vám tak stroj opakovane zarátaval 15 centov.

Tomuto úsudku nahráva aj konštrukcia zálohomatu. Otvor na vkladanie fliaš a plechoviek je totiž dostatočne široký, aby sa doň dali vkladať aj väčšie, vyše dvojlitrové fľaše, takže vyťahovať napríklad pollitrovú fľašku by teoreticky nemal byť problém. Navyše, snímanie zálohovacieho kódu obalu sa deje hneď za ústím otvoru, nie niekde v útrobách stroja, čo tiež nahráva predpokladu o možnosti opakovaného vhadzovania tej istej fľaše. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: