Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1.Hry za menej ako 1 euro. Letné zľavy na webe GOG

Na webe GOG si teraz kúpite herné klasiky aj novšie hry s výraznými zľavami. Letný festival herných zliav je na tomto webe celkom bežným koloritom, rovnako tak ako zľavy počas bežného roka. Prakticky sa dá tvrdiť, že lacné hry tu kupujete len málokedy v pôvodných cenách. Trvanie je od 6. júna do 27. júna 2022. Počas tohto obdobia budete dostávať rôzne bonusy za to, že si kúpite nejakú hru. Viac o tejto akcii sa dočítate v článku nižšie.

2. Takýto snímač odtlačkov prstov v displeji ste ešte v smartfóne nevideli

Snímač odtlačkov prstov v displeji je technológia, ktorú netreba väčšine používateľov predstavovať. Priložíte prst na vyznačenú plochu displeja a zabudovaný senzor ho prečíta – pokiaľ sa zhoduje, telefón sa odomkne.

Nová generácia s názvom 3D Ultrasonic Large Fingerprint však dokazuje, že aj snímače odtlačkov prstov sa postupne vyvíjajú. S plochou 20×30 mm ide o najväčšiu čítačku odtlačkov v displeji v segmente smartfónov. Využíva ultrazvukové vlny a v porovnaní s tradičnými optickými senzormi, ktoré fungujú na báze svetla, je 11,1-násobne väčšia. Viac sa dočítate v článku nižšie.

3. EÚ: USB-C port bude povinný. Čo na to Apple? 

Návrh zákona o jednotnom nabíjacom porte bol podľa očakávania prijatý. To znamená, že aj Apple sa bude musieť v najbližších rokoch vzdať svojho tradičného portu Lightning. Definitívna bodka za týmto ikonickým portom by mala byť už na jeseň 2024.

Od uvedeného roka bude USB-C povinné pre všetky smartfóny predávané v rámci 27 štátov EÚ. Okrem telefónov bude mať tento zákon dopad napríklad aj na tablety a fotoaparáty, ktoré takisto budú musieť byť vybavené USB-C. Viac o tejto problematike sa dočítate v článku nižšie.

4. Čo je sonická a rotačná zubná kefka? A ako si správne umývať zuby?

Umývanie zubov patrí ku každodennej rutine. Existujú rôzne spôsoby, ako si umývať zuby. V tomto článku sa dozviete, aké zubné kefky existujú na trhu a aké sú rozdiely v ich funkčnosti, použití a tiež výhody a nevýhody jednotlivých foriem čistenia. V závere článku nájdete techniku čistenia zubov sonickou zubnou kefkou.

Od klasickej manuálnej zubnej kefky, cez ekologické drevené kefky, rotačné až po najnovšie sonické zubné kefky.

Na konci článku nájdete zoznam nami testovaných sonických kefiek, ktorých cena začína od 30 eur.

5. Na Slovensku už vysiela nová televízna stanica

Spusteniu stanice predchádzalo na obrazovkách televízie Markíza špeciálne vydanie rannej šou Teleráno, ktoré sa celé nieslo v duchu kriminálnej a detektívnej tematiky.

Našim vstupom v tejto relácii prispela aj naša redakcia. Vysielania Markíza KRIMI začalo v pondelok o 8:30. Vôbec prvým programom bola slovenská premiéra detektívneho filmu Agatha Christie: Hniezdo supov, v ktorom si zahrali aj hviezdy ako Glenn Close či Gillian Anderson. Viac o tejto novinke na našom trhu sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: