Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. EÚ schválila nový zákon: Výmenu batérie v smartfóne musí zvládnuť aj používateľ

Európska únia pravidelne schvaľuje zákony, o ktorých sa často píše, avšak obvykle niekoľko rokov trvá, dokedy sa pretavia do praxe. Do tohto zoznamu zákonov môžeme najnovšie pridať aj rozhodnutie, podľa ktorého musia byť smartfóny navrhnuté tak, aby výmenu batérie zvládol aj používateľ. Alebo inak povedané, keď vám batéria v telefóne nebude po troch rokoch používania už postačovať, nemusíte ísť s telefónom do odborného servisu, lebo si ju jednoducho vymeníte doma.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Samsung Galaxy: Zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 14

Kórejský Samsung pre aktuálne vlajkové telefóny série Galaxy S23 čoskoro spustí beta program rozhrania One UI 6.0, ktoré je založené na Androide 14. Pokým používatelia týchto telefónov čakajú aj na veľkú júnovú aktualizáciu vylepšujúcu fotoaparáty, tak portál Sammobile zverejnil zoznam zariadení, ktoré v priebehu najbližších mesiacov dostanú nový Android 14. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Pobije sa Mark Zuckerberg s Elonom Muskom v klietke?

Bojujú spolu na poli technológií a sociálnych sietí, ale čoskoro by sa mohli stretnúť aj v reálnom boji v klietke. Mark Zuckerberg, šéf firmy Meta a Elon Musk, šéf spoločností SpaceX, Twitter či Tesla, sa takto navzájom provokujú a podpichujú na sociálnych platformách.

Celé to začal Elon Musk, ktorý v utorok 20. júna 2020 na Twitteri napísal, že je pripravený na zápas v klietke s Elonom Muskom po tom, čo sa dozvedel, že Meta plánuje vydať alternatívu Twitteru s názvom Threads.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Technológie pri vlakovej doprave (VIDEO)

Aby sme zistili, aké technológie sa využívajú na Slovensku pri vedení lokomotívy, zašli sme si priamo do kabíny tohto stroja vo vlaku R845 ZSSK. Pripravili sme z toho aj špeciálne video.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Amazon a Netflix tlačia na pílu. Legálne služby sú pod paľbou ochrancov práv

Podľa serveru TorrentFreak sú oznámenia zo strany DMCA bežnou súčasťou ochrany práv spoločností ako Netflix a Amazon. Tie v súvislosti so stále rozšíreným pirátstvom atakujú spoločnosť Google s miliónmi žiadostí o zrušenie výsledkov vyhľadávania. Jednoduchšie povedané linky, ktoré sa objavia vo výsledkoch, chcú firmy s legálnym obsahom odstraňovať. Google tieto výzvy rešpektuje, no občas sa aj majster tesár utne.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: