Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Netflix vylepšil prenos medzi účtami

Netflix ešte v októbri minulého roku zaviedol prenos existujúcich profilov do nových účtov. Chcel dosiahnuť migráciu z nekorektne používaných rodinných účtov pod samostatne platiace účty. Používatelia by mali so sebou potrebné meta dáta. Nový profil, ktorý by si vytvorili, by obsahoval aj rozpozerané filmy, obľúbené, profilovú ikonu, hry a iné nastavenia. Nevýhodou ale bolo, že išlo o proces spojený s vytvorením nového účtu. Záloha ale nebude obsahovať rozohrané pozície v hrách.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Huawei začne opäť vyrábať 5G smartfóny: Vraj prídu na trh už tento rok

Huawei vraj opäť začne vyrábať smartfóny s 5G konektivitou. Tvrdí to Reuters s odvolaním sa na prieskumné agentúry.

Z pohľadu čínskeho výrobcu pôjde o veľkú vec, nakoľko posledné generácie jeho vlajkových lodí ponúkali maximálne 4G konektivitu. Išlo o dôsledok amerických sankcií, ktoré znemožnili čínskemu výrobcovi prístup k mnohým technológiám. Huawei tak mohol kupovať a používať procesory od Qualcommu, avšak iba v špeciálnych 4G verziách bez 5G konektivity.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Fotoaplikácia od Samsungu dostala aktualizáciu, ktorá zlepšuje kvalitu snímok

Spoločnosť Samsung aktualizovala svoju aplikáciu Expert RAW, ktorá prináša o niečo lepšiu kvalitu snímok a opravuje niektoré chyby. Výrobca príliš podrobnosti nekonkretizoval, ale jednou zo zmien má byť nižšia saturácia fotografií zhotovených pomocou aplikácie.

Číselné označenie tejto verzie aplikácie je 2.0.10.6 a dá sa stiahnuť v obchode Galaxy Store. Nám v ňom zatiaľ však ukazuje len staršiu verziu 2.0.09.1, ale je to zrejme len otázka času, kým bude sprístupnená aj táto novšia, keďže Samsung ju uvoľňuje postupne.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Xiaomi 13 Ultra: Smartfón s najvyššími ambíciami (PRVÉ DOJMY)

Xiaomi 13 Ultra je najlepšie vybavený smartfón roka 2023 od tohto čínskeho výrobcu. Od júna je v predaji aj v Európe a hoci ho na Slovensku oficiálne nekúpite, pár dní sme ho mali možnosť používať. Tento článok je nie je teda plnohodnotnou recenziou, ale skôr prvými dojmami, v ktorých zhodnotíme jednotlivé parametre telefónu a najmä jeho fotografické schopnosti – pretože tie sú v prípade Xiaomi 13 Ultra tým hlavným lákadlom.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Porozprávajte sa so svojím autom s umelou inteligenciou

Mercedes-Benz rozširuje využívanie umelej inteligencie a v integruje ju do hlasového ovládania svojich vozidiel.

Hlasové ovládanie ako súčasť hlasového asistenta MBUX, ktoré sa aktivuje zvolaním „Hey Mercedes“, sa s pomocou jazykového modelu ChatGPT má stať ešte intuitívnejším. Beta fáza sa začala 16. júna 2023 pre tých zákazníkov v USA, ktorých modelové rady sú vybavené infotainmentom MBUX. To predstavuje viac ako 900 000 vozidiel.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: