Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Problémy s presnosťou GPS mali viaceré hodinky značiek Garmin, Polar a Suunto: Čo sa stalo tentokrát?

Počas uplynulého týždňa sme boli aj my v redakcii svedkami problémov s presnosťou GPS a pri pohľade na množstvo diskusií na fórach bolo jasné, že ovplyvnili viacero modelov hodiniek po celom svete. Na základe pozorovaní vieme, že zaznamenaná trasa bola posunutá v určitom smere s výraznou odchýlkou. To znamená, že mohla prechádzať cez budovy, parky alebo vodu, hoci sme tade určite nešli. Podľa slov DC Rainmakera by mal byť tento problém “teoreticky už vyriešený”. Viac sa dozviete v článku nižšie.

2. Xiaomi 12S Ultra oficiálne: Brutálny fotomobil, ktorý si pravdepodobne nikdy nekúpiš

Xiaomi oficiálne predstavilo prvé smartfóny, ktoré majú fotoaparáty Leica. Xiaomi 12S sú najnovšie vlajkové lode čínskeho technologického giganta. V porovnaní so smartfónmi radu Xiaomi 12 prinášajú kľúčové zlepšenie v podobe fotoaparátov Leica. A pribudol aj najlepšie vybavený model Xiaomi 12S Ultra – ten možno definovať ako absolútny technologický skvost v portfóliu Xiaomi. Viac o novinkách spoločnosti Xiaomi sa dozviete v článku nižšie.

3. NewPipe: YouTube bez reklám dostáva nové funkcie

Aplikácia na sledovanie YouTube bez reklám nie je dostupná na Google Play, treba ju stiahnuť z iného zdroja. Najlepšie urobíte, keď si NewPipe stiahnete zo serveru GitHub v podobe APK súboru. Server ghacks.net priniesol informácie o aktualizácii aplikácie. Ide o novinky, ktoré patria medzi významnejšie a ak ju používate, aktualizácia sa oplatí. Ide o verziu 0.23.1, ktorá zlepšuje svoj výkon pri prehrávaní a vyhľadávaní videí na YouTube. Viac už v článku nižšie.

4. Motorka Honda CB500F – aj pre vodičák A2 (VIDEO TOUCHIT)

Leto je tu a k tomu patrí aj dobrá motorka. CB500F je typickým predstaviteľom takejto motorky. Svojím dizajnom ukazuje agresívny štýl, pritom má dvojvalcový 35 kW motor a široké riadidlá. Tvarovaná palivová nádrž nám poskytla dostatočnú kapacitu paliva aj na dlhšie cesty. Vzhľadom na výkon motora ho môžete aj s ľahko získateľným vodičským oprávnením skupiny A2. Viac o tejto motorke sa dozviete aj vo videu nižšie.

5. Zabudnite na iPhone, prichádza Vivo

Jún sa niesol v znamení cestovania a tak, ako sme počas pandémie nikam necestovali, vrece so zahraničnými tlačovými konferenciami sa roztrhlo. Ondrej a Roman spomínajú na všetky zaujímavosti z júnových tlačových konferencií, na ktorých sa zúčastnili. Aké sú zariadenia Huawei a prečo si tento výrobca s cenovkou dvetisíc eur trúfa? Čo dokáže najnovšia zubná kefka od Oral-B, kedy má zmysel cyklopočítač od Garminu a prečo Roman odložil iPhone kvôli smartfónu Vivo? Aj o tom bude toto vydanie podcastu Dotyk.

Prečítajte si aj: