Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Netflix sprísňuje: Zdieľanie hesiel má dostať stopku

O sprísnení podmienok sa hovorí už dlhšie. Podľa zmluvy a právnikov je však situácia pripravená už v základe používania Netflixu. Zdieľanie hesiel namiesto kúpy rodinného balíčka či iné variácie „ohýbania“ podmienok používania, je už dávno v rozpore. Sústrediť sa viac ako na právnu stránku treba teraz na jej vymáhanie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Apple v roku 2022 opäť nestačil na Samsung

A to aj napriek tomu, že koncom roka sa situácia mierne zlepšila. Hovoríme o počte vyexpedovaných smartfónov v roku 2022. Hoci koniec roka bol v podaní spoločnosti Apple mimoriadne úspešný, tak v celoročnom meradle sa značkou číslo jeden v oblasti smartfónov opäť stala spoločnosť Samsung. Pokiaľ si však odmyslíme tento súboj večných rivalov, tak celý trh so smartfónmi zaznamenal v roku 2022 pokles. Tento trend bol dokonca viditeľný v niekoľkých po sebe idúcich štvrťrokoch. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Garmin dostal zelenú: Jeho hodinky čoskoro umožnia merať EKG

Výrobca získal schválenie amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA). Je verejné tajomstvo, že Garmin už niekoľko rokov pracuje na tom, aby jeho hodinky ponúkli funkciu na meranie EKG. Prvé hodinky, s ktorými sa táto funkcia výrazne spájala, boli Garmin Venu 2 Plus. Tie boli predstavené v januári 2022. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Infinix: ponúkame smartfóny za veľmi dobrý peniaz – Note 12, HOT 20 NFC a HOT 20 5G

V Prahe na ikonickej Žižkovej veži predstavil Infinix tri nové produkty z oblasti smartfónov, ktoré sú charakteristické vysokým pomerom výkon/cena. Šampiónom je NOTE 12 2023 a nasledujú dvaja zástupcovia nižšej série HOT, konkrétne HOT 20 NFC a HOT 20 5G. Sú to telefóny, ktoré zaujmú veľkými displejmi s vysokou obnovovacou frekvenciou, kvalitnými fotoaparátmi a dlhou dobou prevádzky na batériu. Sú to telefóny primárne určené pre mladú generáciu a majú prispôsobenie pre sociálne siete a hry. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Môže kuriér SPS nechať balík u susedov bez vášho súhlasu?

Z ľudského hľadiska je to pochopiteľné, ale čo ak sa s balíkom niečo stane? O tom, či kuriér môže nechať balík adresovaný na vaše meno u suseda bez vášho vedomia a súhlasu, sme písali v článku pred niekoľkými mesiacmi. Keďže medzičasom sme sa s podobným prípadom stretli znova, opäť sa k téme vraciame.

Základ tohto príbehu je zhruba rovnaký ako v článku z augusta. Raz večer sa mi ozval sused, že má pre mňa balík. Prekvapilo ma to, pretože počas dňa ma žiadny kuriér nekontaktoval, či som doma a či mi balík môže doručiť. Podľa štítka balík doručovala spoločnosť Slovak Parcel Service (SPS), začal som teda u nej zisťovať, čo bolo vo veci. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj: