Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Amazon kupuje iRobot: Dôvod vás (ne)prekvapí

Amazon oficiálne oznámil, že sa dohodol s výrobcom robotických vysávačov, spoločnosťou iRobot, na jeho akvizícii. Hodnota obchodu je približne 1,7 miliardy amerických dolárov – 61 dolárov za akciu. Táto informácia bude asi pre mnohých prekvapením. iRobot patrí medzi lídrov v segmente robotických vysávačov a od roku 2002 priniesol na trh viacero technologických inovácií:

2. Všetko o elektrických kolobežkách

Je tu teplejšia časť roka a kolobežky či bicykle začínajú byť šikovnou formou dopravy hlavne vo väčších mestách. V obľube sú predovšetkým tieto dopravné prostriedky s elektrickým pohonom. Ak si vyberáte kolobežku či elektrický bicykel, tento článok vám pomôže dobre sa zorientovať v ponuke na našom trhu. Rovnako vás zoznámime aj s tým, ako sa dajú v niektorých slovenských mestách elektrické kolobežky požičať a previezť sa z miesta na miesto relatívne lacno, ale súčasne veľmi rýchlo.

3. Skutočne sa do zálohomatu nedá opakovane vhodiť tá istá fľaša? Zisťovali sme viac

Zálohovanie obalov od nápojov je pre ľudí zaujímavá téma, o čom svedčí aj čítanosť nášho článku, v ktorom sme sa venovali údajnej možnosti opakovane vhadzovať do zálohomatu tú istú fľašu. V skratke pripomeňme, že šlo prípad, ktorému sa venovali fiľakovskí mestskí policajti, pri ktorom vzniklo podozrenie, že niektorí vynaliezaví občania uviažu fľašu za hrdlo na povrázok a opakovane ju vhadzujú a vyťahujú zo zálohomatu, čím im stroj zakaždým zaráta 15 centov.

4. Windows 98 pre Android: Simulátor, ktorý vás určite prekvapí

S podobnými aplikáciami sme sa už stretli, zväčša na webe a bolo treba použiť prehliadač internetu. Win 98 Simulator pre Android je pekne spracovaná aplikácia, ktorá vás určite zabaví, najmä tých, čo si na Windows 98 nejaké tie roky prežili. Aplikácia funguje v prispôsobenom režime na celú obrazovku. Fungujú všetky aplikácie, ktoré sú vo výbave a k dispozícii je virtuálna klávesnica. Dokonca súbory, ktoré si v systéme vytvoríte a uložíte, zostanú uložené aj pri ďalšom spustení aplikácie.

5. Oura Ring 3: Dojmy z dlhodobého používania v roku 2022

Pôvodnú recenziu na prsteň Oura Ring 3 sme zaktualizovali o poznatky z dlhodobého používania. V roku 2022 je už situácia lepšia. Prsteň dostal viacero prisľúbených funkcií, ako je meranie tepu počas cvičenia (zatiaľ iba pre niektoré typy cvičení) a takisto funkciu na meranie okysličenia krvi SpO2 + analýzu dýchania. Meranie SpO2 + dýchania považujem za užitočné funkcie, nakoľko vás môžu upozorniť na prípadné nezrovnalosti, ktoré si nemáte počas spánku ako všimnúť.

Prečítajte si aj:

Značky: