Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Nemecko zakázalo predaj telefónov OPPO a OnePlus

Ani trhu s mobilnými telefónmi nie sú cudzie patentové spory. V nich aj veľké spoločnosti častokrát riešia detaily, ktoré môžu skončiť miliónovými žalobami. Tentokrát sa jedna z nich priamo týka aj spoločností OPPO a OnePlus.

Súd v Mníchove v piatok zakázal predaj značiek OPPO a OnePlus po tom, ako spoločnosť Nokia podala žalobu na OPPO. Nie je však vylúčené, že OPPO sa môže po tomto spore nakoniec úplne stiahnuť z nemeckého trhu, na ktorom má 10 % podiel. V horšom prípade dokonca hrozí, že odíde z celej západnej Európy. Viac o tejto téme sa dočítate v aktualizovanom článku nižšie.

2. Ako (ne)presne merajú inteligentné váhy: Garmin, Huawei, Xiaomi

Inteligentné váhy sú zariadenia, ktoré majú mnohí ľudia vo svojich domácnostiach. Dôvodom je ich cenová dostupnosť a fakt, že v porovnaní s tradičnými váhami ponúkajú pridanú hodnotu z toho hľadiska, že údaje o vašej hmotnosti a ďalšie namerané parametre automaticky synchronizujú s mobilnou aplikáciou vo vašom telefóne.

Vďaka tomu si môžete rýchlo skontrolovať históriu vašich meraní a sledovať trendy vývoja hmotnosti, tuku a vody v tele, atď. Otázkou však ostáva, ako (ne)presne merajú inteligentné váhy. Odpoveď sa dozviete vo videu, v ktorom sme zosumarizovali poznatky z pravidelného merania pomocou štyroch inteligentných váh. Viac sa dozviete v článku nižšie.

3. The Gray Man: Vybuchnutá pražská električka a kus akcie bez trápnosti (RECENZIA)

Pekná akcia na miliónkrát obohratom príbehu, ale neurazí. Hlavný záporák s knírkom, to som už dlho nevidel. Pekné oblečenie aj spôsob vyjadrovania a celková reč tela. Ten chlapík je naozaj psycháč. Jeden z Avengerov tak zahral zloducha a bolo to snáď až vtipné, ak by nešlo o sociaopatického vraha, ktorý by najradšej zabil aj kus kameňa. Celú recenziu si prečítate v článku nižšie.

4. Prečo si objednať Galaxy Z Flip4, resp. Z Fold4? Plus tip, ako pri ich kúpe výrazne ušetríte + VIDEO

Skladacím telefónom z rodiny Galaxy Z sa na Slovensku podľa Samsungu celkom darí. Na slovenskom a českom trhu sa predalo zatiaľ 12-tisíc skladacích telefónov tejto značky. Skladačky tak nahradili rad Galaxy Note. Po menej ako roku tak Samsung prichádza na trh s novinkami: Tabletotelefón Galaxy Z Fold4 a skladacie Véčko s ovládaním len jednou rukou Galaxy Z Flip 4. Viac o týchto novinkách sa dočítate v článku nižšie.

5. Xiaomi MIX Fold 2 oficiálne: Priamy konkurent pre Samsung Galaxy Z Fold 4 má jednu chybičku krásy

Čínsky gigant predstavil druhú generáciu svojho skladateľného smartfónu. Druhý augustový týždeň patrí skladateľným smartfónom. Samsung predstavil novú generáciu telefónov Galaxy Z Fold4 a Z Flip4 a o deň neskôr ukázalo svoju skladateľnú vlajkovú loď aj Xiaomi – novinka MIX Fold 2 je priamym konkurentom pre Galaxy Z Fold4. A aby toho nebolo málo, Motorola predstavila skladačku Razr 2022.

Bohužiaľ, Xiaomi si nezobralo príklad od Samsungu a svoju skladateľnú novinku predstavilo iba pre čínsky trh. Uvidíme, či sa to v budúcnosti zmení, avšak zatiaľ je MIX Fold 2 určený iba pre Čínu. A to je veľká škoda. V prípade novinky od Xiaomi možno dokonca tvrdiť, že ide o jedinú chybičku krásy. Viac o tejto zaujímavej novinke od Xiaomi sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: