Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Únia zabije 8K. Výrobcovia nevedia vyrobiť úspornejšie TV

Nové pravidlá spravia vlastne to, čo sa stalo kedysi s energeticky úspornými svietidlami. Teraz situácia hrozí TV segmentu, o to viac, že sa chystá zákaz predaja zariadení nespĺňajúcich nastavené pravidlá pre energetickú účinnosť. Na webe FlatpanelsHD sa objavila citácia Mareka Maciejewskieho, produktového riaditeľa pre TCL Europe, ktorý hovorí: „Ak to nastane, nebude viac 8K.“ Takto sa vyjadril na výstave IFA v septembri 2022 v Berlíne. Viac o tejto téme sa dozviete v článku nižšie.

2. Amazfit GTR 4 a GTS 4: Aká je nová generácia obľúbených hodiniek?

Výrobca zlepšil dizajn a zdokonalil meranie GPS. Hodinky značky Amazfit patria medzi obľúbené inteligentné hodinky na Slovensku. Obľubu získali najmä atraktívnou cenou, pekným dizajnom a základnou funkcionalitou, ktorá bohato postačuje väčšine bežných používateľov. Amazfit sa však snaží posúvať svoje hodinky ďalej, čoho dôkazom bola 3. generácia modelov GTR a GTS a Pro verzia s dôrazom na niektoré extra funkcie. Recenziu novej generácia modelov Amazfit GTR 4 a GTS 4 nájdete v článku nižšie.

3. Webbov teleskop nasnímal úžasné fotografie Pilierov stvorenia

Vesmírny teleskop Jamesa Webba nanovo odfotografoval jednu z ikonických scén, ktoré preslávili jeho predchodcu, Hubblov vesmírny teleskop. Sú ňou takzvané Piliere stvorenia, nachádzajúce sa v hmlovine Orla, vzdialenej od Zeme približne 7000 svetelných rokov. Hubblov teleskop ich nasnímal už v roku 1995, ale Webbov teleskop ich svojou blízkou infračervenou kamerou zachytil oveľa podrobnejšie. Viac sa dozviete v článku nižšie.

4. iPhone SE 4 bude konečne iný: Dizajn však nikoho neprekvapí

Ide o koncept, ktorý započal o niečo skôr model iPhone X. Aj v prípade iPhonu XR z roku 2018 tak ide o jedno z prvých zariadení od Applu s výrezom. Hoci o iPhone SE 4 sme už počuli niekoľko informácií, spoľahlivý zdroj Jon Prosser teraz zverejnil 3D rendery, ktoré nám ešte lepšie priblížia pripravované zariadenie série iPhone SE. Viac o očakávanom iPhone sa dočítate v článku nižšie.

5. Ako ušetriť peniaze za elektrickú energiu – ktoré spotrebiče sa neoplatí vypínať?

Cena elektrickej energie rastie a aj bude rásť. Viacerí tak premýšľajú nad tým, ako ušetriť. Začnime najväčším žrútmi elektrickej energie. Ak kúrite elektrickou energiou, je to bezkonkurenčne najväčší spotrebiteľ elektriny v dome či byte. O tom, ako ušetriť, sa dozviete v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: