Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Zistite, odkiaľ sa prihlasujete na Facebook

Nezaškodí občas spraviť revíziu zariadení, s ktorým sa prihlasujete na Facebook. Dá sa to zistiť priamo v nastaveniach Facebooku, ktorý zobrazuje informácie o tom, ktoré zariadenia a kedy sa prostredníctvom aplikácie prihlásili do tejto služby. Neznamená to, že muselo byť na vašu sociálnu sieť niečo pridané.

Stačí napríklad vyslanie informácie o polohe alebo kontrola pripojenia. V každom prípade aplikácia na danom zariadení, či už priamo aplikácia Facebook alebo webový prehliadač, kde ste do tejto siete prihlásení, môžu komunikovať so sociálnou sieťou. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Xiaomi Robot Vacuum X10+: Nový kráľ robotických vysávačov?

Robot Vacuum X10+ je nová vlajková loď medzi robotickými vysávačmi a zároveň je to technologicky najlepšie vybavený vysávač, ktorý má Xiaomi vo svojom portfóliu na konci roka 2022 a predáva ho aj na Slovensku. Tento model má tie najvyššie ambície, nakoľko ide o priamu konkurenciu pre vysávač Roborock S7 MaxV Ultra.

Aj Xiaomi Robot Vacuum X10+ aj Ultra model od Roborocku ponúkajú nielen automatické vyprázdňovanie do dokovacej stanice po skončení vysávania, ale aj automatické doplnenie vody do nádobky na vodu a umytie mopovacej podložky, resp. dvoch mopovacích kotúčov v prípade X10+. Dokovacia stanica od Xiaomi takisto zabezpečí automatické vysušenie mopovacích kotúčov. Celú recenziu nájdete na odkaze nižšie.

3. COROS APEX 2 (Pro) oficiálne: Nová generácia outdoorových hodiniek

Iba pred pár dňami spoločnosť COROS predstavila nový POD 2 a vzápätí si pre nás pripravila celkom novú generáciu športových hodiniek APEX 2 s APEX 2 Pro, ktoré majú ambíciu osloviť veľké množstvo športovcov. Nová generácia hodiniek série APEX prináša presnejší snímač srdcovej frekvencie a pripojenie ku všetkým piatim hlavným satelitným systémom. Model APEX 2 Pro dokonca dokáže pracovať s dvojfrekvenčným GNSS. Pri COROS hodinkách sme zvyknutí na skvelú výdrž batérie, čo sa opäť potvrdilo aj pri modeloch APEX 2 a 2 Pro. Viac o nových hodinkách spoločnosti COROS sa dočítate v článku nižšie.

4. Skončia na Slovensku anonymné internetové diskusie? Spomína to čoraz viac politikov, chcú aj reálnu trestnoprávnu zodpovednosť

V posledných týždňoch viacero politikov vo verejných diskusiách deklarovalo, že by boli za ukončenie anonymných internetových diskusií na Slovensku. Zrealizovať tento krok však bude zložité, ak nie priamo nemožné.

Ako prvá tento krok avizovala vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) v relácii RTVS Sobotné dialógy. „Anonymné diskusie pod článkami by sa mohli uzavrieť. Ja nevidím absolútne žiadny prínos, aby si ľudia pod článkami išli ventilovať svoje nenávistné prejavy voči akejkoľvek komunite,“ poznamenala Remišová, podľa ktorej by každý človek mal niesť za svoje výroky na internete zodpovednosť. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Vláda sa chystá rokovať o dani z kryptomien

Podľa najnovších informácií zo zastúpenia strany Sloboda a Solidarita sa dnes nebude o novele zdaňovania investícií rokovať. Predpokladané rokovanie je vo štvrtok, 3. 11. 2022 alebo až budúci týždeň v bližšie nešpecifikovaný deň.

V tejto chvíli máme k dispozícii odpovede na otázky od Petra Cmoreja, poslanca NR SR za stranu SaS. Tie si môžete prečítať v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: