Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. YouTube zdražuje programy Premium. Časom dorazí aj na Slovensko

Je celkom pravdepodobné, že ceny sa zdvihnú aj u nás, no možno nie v prvej vlne. Zdražovanie má do istej miery objektívne dôvody a tiež je fakt, že na vlnu treba naskočiť teraz. Zdražujú viaceré firmy a z biznis pohľadu je teraz správna cesta zvýšiť poplatky za svoje služby, robia to všetci a tak sa firmy stratia v koši ostatných, ktoré sa vydali týmto smerom. Google to vie a tak v zahraničí stúpnu náklady na využívanie tejto služby používateľom všetkých balíčkov YouTube Premium. Viac informácii k téme sa dozviete v článku nižšie.

2. Vianoce v Telekome sú tu: Darček dostane každý

Telekom spustil vianočnú ponuku pre rok 2022. Magentový operátor obdarí počas Vianoc všetkých svojich zákazníkov a pripravil si aj akciovú ponuku zariadení pre tých používateľov, ktorí sa rozhodnú aktivovať novú službu alebo obnoviť jej viazanosť. Vianoce v Telekome začali 26. októbra.

Podobne ako pred rokom, aj teraz Telekom rozdáva darčeky cez mobilnú aplikáciu Telekom. V roku 2021 boli darčeky náhodne žrebované, teraz si môžete vybrať sami a to z celkovo 11 darčekov. Ich ponuka sa odlišuje v závislosti od toho, pre akú službu si budete voliť darček. Celú vianočnú ponuku Telekomu si môžete pozrieť v článku nižšie.

3. Moskvič sa vracia! Onedlho by mali z výrobných liniek schádzať nové automobily

Spoločnosť OAO Moskvič zastavila výrobu automobilov v roku 2002, kedy vyhlásila konkurz, ktorý bol so všetkými úkonmi ukončený v roku 2006. Prvé informácie o „oživení“ tejto značky pochádzajú z mája tohto roku, čo bolo v čase, kedy sa Renault rozhodol predať svoj 67,69 % podiel v spoločnosti AvtoVAZ Ústrednému výskumno-vývojovému automobilovému a motorovému inštitútu Ruska (NAMI). Určite viete, že toto rozhodnutie bolo prijaté z dôvodu ruskej invázie na Ukrajinu, ktorá začiatkom mája prinútila i spoločnosť Nissan (a mnohé iné) opustiť túto krajinu. Viac o plánoch spoločnosti Moskvič sa dočítate v článku nižšie.

4. Nová generácia skladacieho telefónu Motorola razr 2022 (VIDEO + FOTO)

Motorola je spoločnosť, ktorá patrí medzi výrazných presadzovateľov skladacích telefónov. Aktuálne prichádza jej vylepšená generácia modelu razr, na svete je motorola razr 2022. Telefón prichádza s minimalistickým dizajnom a snaží sa o jednoduchosť používania. V skutočnosti je to evolúcia z predchádzajúcej generácie, vylepšuje základné funkcie a to hlavne na základe spätnej väzby od používateľov. Rámček telefónu je kovový a zložené časti telefónu k sebe tesne prisadnú. Vyhotovenie je celkovo precízne. Viac o skladacej novinke spoločnosti Motorola sa dočítate v článku nižšie.

5. Samsung: Veľký zoznam Galaxy zariadení, ktoré dostanú Android 13 aj na Slovensku

Samsung iba pred pár dňami vydal pre modelový rad Galaxy S22 nový Android 13. Pokým v októbri pôjde o jediné aktualizované smartfóny, tak z pohľadu dostupnosti novej verzie systému bude zaujímavý predovšetkým november. Počas neho by sa mali dočkať už aj používatelia viac ako 20 modelov smartfónov Samsung Galaxy, ktoré boli vydané v priebehu uplynulých troch rokov. Viac o novej aktualizácii pre telefóny Samsung Galaxy sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: