Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Oprava iPhonu? Žiadny problém a Apple vám predá originálne súčiastky

Zaúradovala Európska únia ale je to krok správnym smerom. Zatiaľ pôjde o osem krajín, kde si zákazníci budú môcť zakúpiť originálne diely a nástroje na opravu zariadení tejto značky. Podľa správy, ktorú zverejnila firma Apple ide o Belgicko, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Poľsko, Španielsko, Švédsko a Spojené kráľovstvo. Ide o program Apple Self Service Repair Store. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

2. USB-C bude od konca roka 2024 povinné pre všetky mobilné zariadenia predávané v EÚ

Nariadenie konečne dostalo dátum nadobudnutia účinnosti. Android zariadenia už niekoľko rokov používajú moderný USB-C port, pričom ten sa rozšíril aj do ďalších oblastí. O pripravovanom nariadení, a povinnom prechode na USB-C, sme prvýkrát počuli pred niekoľkými mesiacmi, pričom doteraz sme nepoznali dátum nadobudnutia jeho platnosti. Netreba zdôrazňovať, že táto zmena sa najviac dotkne spoločnosti Apple, ktorá doteraz vo svojich telefónoch používala výhradne Lightning port. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

3. Oura Ring 3: Dojmy z dlhodobého používania za rok 2022 (RECENZIA)

Tretia generácia inteligentného prsteňa Oura Ring je v predaji. Dlhodobo ju testujeme a teraz prinášame naše poznatky z dlhodobého používania. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

4. Ako sa vám zvýši dôchodok v roku 2023? Dozviete sa z tejto kalkulačky

Sociálna poisťovňa pripravila pre dôchodcov Kalkulačku na výpočet valorizácie dôchodku od 1. januára 2023. V novej kalkulačke si každý dôchodca môže vypočítať valorizáciu svojho dôchodku. Použitie kalkulačky je jednoduché: Dôchodca si označí druh dôchodku (z ponuky v kalkulačke), v ďalšom riadku uvedie dôchodok v eurách, ktorý mesačne poberá. Nakoniec zadá Vypočítaj a ihneď sa dozvie, o koľko eur sa jeho dôchodok navýši a tiež celkovú sumu svojho dôchodku po zvýšení od 1. januára 2023. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

5. Chceme, aby v Bratislave plakali, že je tam málo východniarov, odznelo na konferencii o Košice IT Valley

Košice v súčasnosti nie sú už len mesto železiarstva, ale aj centrum IT a technológií. Poukázala na to aj konferencia Región budúcnosti – budúcnosť regiónu, ktorá sa uskutočnila v stredu (7. 12.) v košickej Kunsthalle pri príležitosti 15. výročia založenia združenia Košice IT Valley. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: